“See on kõige suurem ja kõige ambitsioonikam projekt maailmas, mis liitreaalus keskkonnas seni ehitatud on,” ütles üks võidutöö autoritest Gwyllim Jahn. “Ehitus on ka meie enda jaoks uudne ja põnev, see tähendab pidevat protsessi käigus õppimist. Meil tuleb kohaneda naturaalse materjaliga, mis ei reageeri kunagi päris nii, nagu me tahaks.”

Tallinna Arhitektuuribiennaal koosneb viiest peasündmusest: sümpoosionist, eksperimentaalseid arhitektuurimõtteid sisaldavast näitusest, visioonivõistlusest, ning installatsiooniprogrammist ja rahvusvahelisest arhitektuurikoolide näitusest. Lisaks kuulub TAB-i ametlikku programmi ka mitmekesine satelliitprogramm, mis hõlmab endas näituseid, loenguid, installatsioone, ja teisi erinevaid sündmuseid, mis toimuvad TAB-i raames, Tallinnas.

Ürituse programm on mõeldud nii valdkonna tippudele kui noortele professionaalidele ja arhitektuurihuvilistele.

Eesmärgiks on korraldajad seadnud Eesti ja välismaa arhitektide vahel sünergia ja kontaktvõrgustike loomise soodustamist. TABi korraldab Eesti Arhitektuurikeskus.

Tallinna Arhitektuuribiennaali 2019 teemaks on „Ilu loeb. Nagu tõeline armastus“ ja kuraatoriks Londonis tegutsev arhitekt Dr Yael Reisner (Yael Reisner Studio). TAB 2019 peakuraator Yael Reisneri teemavalik väljendab olulist kultuurilist muutust – ilu käsitlemist on arhitektuuris viimased 80 aastat pigem välditud. Tallinna Arhitektuuribiennaali raames keskendutakse ilu teemale eluruumi näitel, pakkumaks alternatiive inimesest üha võõrandunumatele ja ökoloogiliselt sobimatutele ruumilahendustele. Eesti poolelt on kuraatori assistendi rollis noor Eesti arhitekt Liina Soosaar, kes on hiljuti lõpetanud Eesti Kunstiakadeemias arhitektuuri ja linnaplaneerimise eriala. Teine kuraatori assistent on arhitekt Barnaby Gunning Londonist.

Tänavune üritus on järjekorras juba viies. Biennaal kestab kuni 17. novembrini. Lähem info www.tab.ee