Nende seas saab näha näiteks kohvipaksust valmistatud katsetuslikke ehitusmaterjale, Eesti kaitseväe väljaõppekeskust ja projekte Rummu vangla territooriumi taaskasutamisest läbi avaliku ruumiprogrammi, moetööstuse tarbimise radikaalsest vähendamisest ning kunsti ringlemisest võrgustunud maailmas ja sellest tuleneva koopia ja originaali muutunud suhtest.

"Nagu igal kevadel, lõpetab ka sel aastal Eesti Kunstiakadeemia terve hulk arhitekte, kunstnikke, disainereid ja teadlasi. Olgugi, et vastavalt erialale on lõpetajate tööde fookus erinev, on nende loomingust näha selget soovi tegeleda aktuaalsete teemadega ning mõtestada oma kaasaega just loomingulistele inimestele eriomaste vahenditega," sõnab TASE '16 peakorraldaja, EKA galerist Keiu Krikmann.

"Samuti väärib tähelepanu näitusepaik. Esimest korda toimus TASE peanäitus Kunstiakadeemia tulevases õppehoones eelmisel aastal ning vahepealse aasta jooksul on maja kunstiakadeemia asukatele juba omaseks saanud. Tegu on ajaloolise hoonega, mis pakub võimalust esitleda lõputöid täiesti ainulaadses keskkonnas ning paljud teosed luuaksegi kohaspetsiifilisena," lisab Krikmann.

Lisaks magistritööde näitusele toimub TASE festivali ajal tudengite näituste ja sündmuste satelliitprogramm, mis pakub põnevust kogu visuaalkultuuri skaalal.

Juba teist aastat leiab koostöös Kino Sõprusega aset TASE FILM, mis toob 9. juunil ekraanile tänavused EKA tudengite filmid ja animatsioonid.