„Raamatuga alustades oli peamiseks eesmärgiks näidata Toomas Hendrik Ilvese kujunemislugu ja leida vastus küsimusele, kuidas sai ühest võõrsil sündinud ja hoopis teistsuguses keskkonnas kasvanud poisist Eesti Vabariigi president,” ütleb koostaja Anneli Aasmäe.

Koos Aasmäega kuulusid autorite hulka endised ja praegused ajakirjanikud Kärt Blumberg, Kai Kalamees, Krister Kivi ja Kirsti Vainküla, kes jagasid presidendi elulooetapid omavahel ära.

Koostaja lisab, et kuna suurem osa Ilvest mõjutanud sündmustest olid seotud tema tööalaste tegemistega, keskendub raamat eeskätt karjäärile.

Siiski märgib Aasmäe, et „Kikilipsu taga” pole kindlasti kuiv „tööraamat”, kuna siin käsitletakse ka eraeluliselt olulisi teemasid. „Kes otsib uusi fakte, üllatavaid detaile ja senikuulmata juhtumeid, ei pea pettuma,” lubab Aasmäe.

Meelehärmi võiks presidendile ilmselt tekitada tema abielude ja muude isiklike suhete analüüsimine. Aasmäe kinnitab aga, et kuigi Ilves ise ei nõustunud raamatu tarbeks intervjuud andma, vaatas presidendi kantselei teose läbi ega nõudnud Aasmäe sõnul ühegi lõigu, peatüki ega kirjelduse väljajätmist. „Karme käske, keeldusid ega juhiseid ei esitatud, polnud ka põhjust, sest raamat suhtub presidenti lugupidamise ja austusega,” ütleb koostaja.



„Toomas Hendrik Ilves.

Kikilipsu taga”

Erinevad autorid

Fookus Media