“See pole niivõrd soodusmüük, kuivõrd eesti autorite lugejatele lähemale toomise ja teadvustamise kampaania,” ütles Apollo Raamatute turundusjuht Tiia Laul. “Kõigepealt kutsume üles inimesi eesti autorite raamatuid lugema. Kui aga inimesed raamatupoodi satuvad, siis võiks nad vaadata just uuemat eesti kirjandust. Paljud raamatud vääriksid hoopis paremaid müüginumbreid kui praegu. Asi pole niivõrd rahas, kuivõrd autori kontaktis lugejaga. Kahjuks jääb nii mõnigi väga hea raamat teenimatult tagaplaanile.”

Tiia Laulu sõnul osalevad kampaanias peaaegu kõik kirjastused, kes eesti autorite raamatuid on välja andnud.

Kampaania lõpeb üllatusega

“Selleks, et eesti autorite raamatuid ostjale taskupärasemaks teha, pakume kuu aja vältel 10-protsendilist allahindlust. Alustame kultuurkapitali nominentidega, siis tuleb eesti autorite teabekirjandus, eesti luule ja eesti proosa. Kampaania lõpeb märtsi keskel väikese üllatusega,” ütles Laul.

Tiia Laul tunnistas, et avastas kampaaniat ette valmistades enda jaoks uuesti eelkõige eesti kaasaegse luule. Kuid põnevaid leide oli ka teistes valdkondades: “Julgen loota, et veel nii mõnedki eestlased leiavad tee meie oma autorite juurde. Sest kes neid ikka loeb kui mitte meie ise!”

Homme ilmuv Arkaadia eriväljaanne on samuti täismahus pühendatud eesti kirjandusele.