Agentuur Gamma peab läbirääkimisi viiulikuulsuse Vanessa Mae kontserdi korraldamiseks detsembris Eestis. “Kontserdist on vara rääkida, sest mingile lepingule pole veel alla kirjutatud, kuid läbirääkimised Vanessa Mae agentuuriga käivad,” ütles eile Gamma omanik Aivar Riisalu, kes septembris tõi Eestisse esinema Depeche Mode’i.

Riisalu sõnul pidi Mae kontsert esialgu toimuma 7. novembril, kuid nüüd on esinemise aeg edasi lükatud detsembrisse.

Peamine Eesti-poolne takistus on sobiva kontserdipaiga leidmine. Ükski Eesti sisehall pole Vanessa Mae kontserdi jaoks küllalt suur, ütles Riisalu.

“Linnahall ja jäähall mahutavad liiga vähe inimesi, üks mõte on korraldada kontsert näitustepaviljonis,” ütles Riisalu. “Sinna tuleb aga siis toolid muretseda, see kontsert on mõeldud istudes kuulamiseks.”

Eesti Näituste arengudirektori Siimu Laagmaa sõnul pole temaga keegi läbirääkimisi pidanud.

Eesti Näituste sinises paviljonis on varem välismaa muusikutest esinenud London Beat ja Modern Talkingi liikme Dieter Bohleni bänd Blue System.

Peagi 20-aastaseks saav Vanessa Mae on sündinud legendaarse viiulivirtuoosi Niccolo Paganiniga ühel kuupäeval, 27. oktoobril.

11-aastaselt peeti Vanessat Mozarti sarnaseks imelapseks. Vanessa on kõige noorem viiuldaja maailmas, kes on lindistanud nii T‰aikovski kui ka Beethoveni täispikki kontserte.