Täpset vaatajate arvu on Linnateatri turundusjuhi Margus Küppari sõnul keeruline öelda, kuna enamasti on iga arvuti taga rohkem kui üks vaataja, aga üldistavalt vaatas kuni 10 protsenti publikust lavastust lavaaugus ning ülejäänud veebi vahendusel.

"Üldjoontes suutsime vaatamata covid-piirangutele anda etendusi sama suurele vaatajaskonnale kui oleksime lavaaugus koos kõikide lisakohtadega (mahutab 300-500 vaatajat) ilma piiranguteta suutnud. Selles mõttes võib eksperimenti pidada igati õnnestunuks, et teater leidis viisi toimida ja publik võttis selle hästi vastu ja nagu kuulda, on kõik kogemusega väga rahul," sõnas Küppar.

Jean Cocteau "Inimese hääl" etendus esmakordselt 1930. aastal Pariisi teatris Comédie-Française. Selle põhjal on valminud ka film ja ooper. Ameerika televersioonis aastast 1967 mängis Naise osa Ingrid Bergman, 1990. aasta ETV telelavastuses Ines Aru ja 1993. aasta Eesti Raadio kuuldemängus Anu Lamp. Eesti teatrilaval on see etendunud 1978. aastal Endlas (lavastuses "Ma armastan"), esitajaks Siina Üksküla. Tallinna Linnateatri lavastuses astus üles Evelin Võigemast.

„Inimese hääl“ valmis spetsiaalselt võrgukeskkonna jaoks. Seda mängiti kolm korda Tallinna Linnateatri Lavaaugus, kuid lavastus jõudis publikuni platvormi elisastage.ee kaudu.

Loe lisaks
Intervjuu Evelin Võigemastiga LP-s
Arvustus EPL-is (esietenduse arvustus veebi põhjal)
Arvustus EPL-is (veebi ja lavaaugus nähtu põhjal)

Galerii esietendusest