Vaikust pealkirjastaval kontserdil osales ka Eesti duo Raivo Tafenau ja Meelis Vind. Nagu peaesineja Stockhausen, on ka Eesti saksofoni-klarneti duo tuntud oma mõttetihedaid meditatiivseid hetki pakkunud kontsertidega.

Peakorraldaja Anne Ermi sõnul pakub Jazzkaar varasemaga võrreldes veelgi avaramat pilti dzhässmuusikast, tuues traditsioonilise dzhässi kõrvale etno- ja maailmamuusikat, aga ka tantsuklubide rütme.

"Kõrvuti maailmanimedega on eesti muusikutelgi võimalus tõestada, et eesti dzhäss ei tammu paigal, vaid on kursis muutustega maailmas," ütles Erm.

Kokku toimub tänavuse festivali raames 42 kontserti viies Eesti linnas – Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis ja Narvas.

Jazzkaare pealava, Sakala keskuse kõrval on uute kontserdipaikadena lisandunud Sossi-klubi juures vanas vabrikuhoones avatav tantsuklubi Koloss. Samuti jõuab Jazzkaar Estonia kontserdisaali, kus juba täna mängivad legendaarsete biitlite teemasid Ameerika jazzivirtuoosid.

Kesksemaid sündmusi on Louis Armstrongi lugude esituse konkurss 28. aprillil, Põhjala päev 29. aprillil ja maailma lavadel võrdväärsena Jan Garbareki kõrvale tõusnud norra trompetist Nils Petter Molvaer oma ansambliga Khmer.

Jazzkaarel on kümne aasta jooksul esinenud 34 maa muusikud. Uute maadena lisanduvad tänavu Ghana ning Hispaania. Hispaania uue flamenco-põlvkonna väljapaistvaima kitarristi Vicente Amigoga jõuavad Jazzkaarele esmakordselt flamencorütmid.

Jazzkaare-nädal lõpeb 30. aprillil "Volbriöö maagia" klubis Koloss Tartu mnt 82. Üritusele eelneb kell 21 suur löökpilli-ja valgusshow vabas õhus Sossi mäel, kuhu on oodatud kogu linnarahvas.