Kuigi räägitakse, et elame liikuvate piltide ajastul, ei ole sõnad minetanud oma tähtsust. Sõnad kujundavad avalikku ruumi, milles elame, sõnadega sünnitatakse viha, sõnadega antakse lootust. Sõnad võivad olla anonüümsed või autoriteetsed, sõjakad või selgitavad. Sõnad võivad luua vabadust, sõnad võivad põhjustada sõgedust. Kes aga vastutab sõnade eest?

Kas avalikku sõna peaks piirama? Kuidas luuakse sõnadega kurjust? Kas kirjandus vabastab sõna vastutusest? Kes võib üldse kõneleda? Ja kelle nime all või kelle nimel?

Neile aktuaalsetele küsimustele, mis erutavad ja lõhestavad ühiskonda, otsivad vastust inimesed, kes teavad, mida sõnadega saab korda saata.
Arutlusringis osalevad Avatud Eesti Fondi juhataja, kodanikuühiskonna eestkõneleja Mall Hellam, popkultuuri ja reklaami asjatundja Tõnis Kahu, kirjanik Maarja Kangro, semiootik Daniele Monticelli ja keeleteadlane Anna Verschik. Arutelu juhib filosoof Tõnu Viik. Teravasõnalisi luuletusi loevad Sveta Grigorjeva, Maarja Kangro ja Jürgen Rooste.