äna on eesti raamatu päev. See on üks neid päevi aastas, mil rahvaraamatukogud juhivad tähelepanu eesti kirjandusele. Tallinna keskraamatukogus saab näha eesti kirjandusteoste ainetel tehtud filmide kava. Muusikaosakonna videosaalis tuleb kell 11 esitusele “Kõrboja peremees”, kell 13 “Ukuaru”, kell 15 “Mäeküla piimamees” ja kell 17 “Nipernaadi”.

Rahvusraamatukogu kuppelsaalis alustavad kirjanikud Piret Viires, Jan Kaus ja Teet Kallas ning raamatukoguhoidjad Tiina Kull ja Ene Sööt kell 11 avalikku vestlusringi teemal “Miks ma armastan eesti kirjandust?”.

Väideldakse taasiseseisvusaja eesti kirjanduse temaatika, retseptsiooni, vahendamise, raamatukoguhoidja sellealase kompetentsuse jpm üle.

Tartu linnaraamatukogu saalis algab täna kell 11 ettekandepäev “Eesti romaanivõistlused aastatel 1927–2004”. Ettekande teevad Janika Kronberg, Maie Kalda ja Kairi Korts, sõna võtma ja arvamust avaldama on palutud võistluste laureaate ja zˇüriiliikmeid, avatakse teemakohane raamatunäitus.

Eesti raamatu päeva tähistamise tava sai alguse 2001. aastal soovist kanda edasi aasta varem toimunud raamatuaasta traditsioone ning kinnistada eestlaste identiteeti. Päeva eestvedajaks on Eesti raamatukoguhoidjate ühing.