Eesti rulalaudade poeriiulitele jõudmine võttis aega 12 kuud. „Kõigepealt tuli idee, siis otsida disainer, tehas – mis oli kõige raskem – ja poed, kes seda kõike müüma hakkavad,” kirjeldas Orasmäe plaani pikaldast elluviimist. Projekti taga ei ole sponsoreid, vaid rulaprofessionaal koos oma kahe sõbraga. Toodangu katsetamisega tegeles pool aastat High Fly viieliikmeline tiim Eesti parimatest sõitjatest. Peale üheksa aastat rulaga sõitnud Kristeli kuuluvad sinna Hendrik Gross, Dmitri Igolkin, Toomas Jakobson ja Sergei Semitsev.

High Fly kujundus valmis Eesti kunstiakadeemia graafilise disaini osakonnas õppiva Taavi Drelli paarinädalase nokitsemise järel. Kui tavalise rulalaua põhjakujunduses on neli värvi, siis tema omadel lausa kaksteist kuni kuusteist, sest kunstnikule mingeid piiranguid ei seatud. „Minu jaoks oli see projekt mõnus just eelkõige mulle antud vabaduse pärast. Harva esineb selliseid töid, kus ettekirjutusi ei ole. Selliseid piklikke formaate nagu rulalauad on tegelikult pigem raske täita. Samas ei pidanud ma peaaegu mitte mingit informatsiooni sinna paigutama, mis tegi selle minu jaoks kujundite mänguks. Tore on näha enda töid kasutuses,” jääb disainer loominguga rahule.

Rahvusvahelisele turule

Kodumaise kaubamärgi all on saadaval kogu rulakomplekt: Taavi Drelli kujundusega universaalsed seitsmes laiuses lauad, rattad, trukid, laagrid, kestad ja griptape (libisemisvastane liivapaber). Tooteid müüvad Eestis Extreme Sport, Exit Sport, Rakser Sport ja Kuressaare Sportland. High Fly ei jää siiski ainult kohalikuks rulafirmaks. „Kuna toode on ise kvaliteedilt sama hea kui tuntuimad brändid, siis miski ei ole võimatu. Kõik sõltub meie endi strateegiast ning pühendumusest. Üks sihtmärk on kindlasti Barcelona ja Amsterdam linnadena, kus kohalikud maailmatasemel rulatajad on kauba müümisest huvitatud. Soome ja Vene turul me juba väikestviisi oleme, kuid praegu napib meil kaupa ning esmatähtis on ikka täita Eesti poodide vajadused,” paljastab Orasmäe tulevikuplaane.

Kristel Orasmäe ei saa ettevõtmisest ainult ise kasu. Äsja loodud Eesti tänavaspordi liit (ETSL) on mittetulundusühing, mille eesmärk on tänavaspordi kultuuri edendamine tuntumatel aladel, nagu rula, trikiratta või rulluiskudega sõitmine. Arendamise all mõeldakse eelkõige sise- ja väliparkide ehitust ning võistluste korraldamist. Selle aasta varakevadel avas ETSL rulakooli, kus õpivad kuue- kuni 16-aastased algajatest poisid-tüdrukud. Kogu rulakoolist saadud tulu läheb pealinna uue isemajandava rulapargi rajamiseks. „Enne sõitsime tänavatel ja Pääsküla sisepargis, aga üritame talveks avada Tallinnas täiesti uue koha kesklinna piirkonnas. Praeguste andmete kohaselt tuleb park 1500-ruutmeetrine, seal on olemas korralik pool- ja vert-ramp,” loodab Orasmäe.