Suurkujude otsimine käivitati netisaidil http://finugor.ru/ leaders 16. mail ja praeguseks on kandidaadiks esitatud umbes nelikümmend nime. Esitatute hulgas on näiteks soome keeleteadlane ja etnograaf Matias Aleksanteri Castrén, kelle uurimistöö pani aluse soome-ugri soo teadvustamisele.

Esita ise kandidaat

Kandidaatide hulgas on kultuuriinimesi, nagu näiteks handi elav kirjandusklassik Jeremei Aipin. On rahvalaulikuid, poliitikategelasi. Sportlasi esindab jooksukuulsus Paavo Nurmi. Eri elualade esindajaid saab veebilehele soome-ugri suurkuju kandidaadiks esitada augustikuu lõpuni. Edasi läheb kahes etapis hääletamiseks, mille tulemused selguvad aasta lõpuks.

Saidi peatoimetaja Juri Popov loodab, et ettevõtmine aitab teadvustada soome-ugri rahvaste ajalugu ja kultuuri. Ettevalmistusi tehes tutvusid netiväljaande esindajad projektiga „Sajandi sada suurkuju”, mida vedasid Eesti Entsüklopeediakirjastus, Eesti Päevaleht, rahvusraamatukogu, Kuku raadio ja TV3. Peale sealsete nimede võib uue võistluse kandidaatideks esitada teisigi, seda enam, et on olemas legendaarse rahvuskangelase rubriik, kuhu võib esitada Kalevipoja, kes 20. sajandil ei tegutsenud.

Finougor.ru on internetiportaal, mis vahendab soome-ugri soost rahvaste uudiseid ja kultuurisõnumeid. Aasta tagasi korraldas portaal projekti „Soome-ugri maailma seitse imet”, kus valiti väljapaistvaid nähtusi loodusest ja eri elualadelt.