Lisaks Hooandjale on albumi valmimist toetanud Eesti Esitajate Liit ja Eesti Kultuurkapital.

Hetkel on plaati võimalik kuulata, osta ja alla laadida Soundcloudi ja Bandcampi platvormidelt, samuti saab seda kuulata voogedastuskeskkondadest nagu Spotify, iTunes jt. Uue aasta alguses ilmub analooghelidega duubelvinüül.

"Mentalbau" materjalil põhineb ka Kreatiivmootori järgmine kontsert. 26. novembril kell 18 toimub NUKU muuseumis hingedekuu loeng-kontsert "Hingeväänutaja", kus Roomet Jakapi loeng hingedest 17. sajandi mõtlemises seotakse albumi muusikalisse tervikusse. Kontserdipilet sisaldab ka muuseumikülastust, sh saab külastaja tutvuda õuduste koopa ja Buratino kambriga.

Loominguline üksus Kreatiivmootor alustas tegevust 2003. aastal kaheliikmelisena, lindistades kodustes tingimustes lo-fi tehnikaga dadapoppi. Esimese albumi "Irratsionaalne" (2007) ilmumise ajaks oli ansambli liikmeskond hakanud kasvama ning alates 2008. aastast on Kreatiivmootori maksimumkoosseisu kuulunud kaheksa liiget. Selles formatsioonis on valminud nii albumid "Kaleidoskoop" (2010) kui ka "Algne sülg esitab" (2016).

Kreatiivmootori koosseis albumil "Mentalbau":
* Ingrid Aimla – löökpillid;
* Kaur Garšnek – elektrikitarr, süntesaator, elektrooniliste instrumentide ja efektide programmeerimine;
* Roomet Jakapi – vokaal, live-elektroonika;
* Maria Lepik – saksofon;
* Madis Paalo – trummid;
* Allan Plekksepp – basskitarr, elektrikitarr, live-elektroonika, elektrooniliste instrumentide ja efektide programmeerimine;
* Alvin Raat – elektrikitarr, live-elektroonika.