Näituse nimi Zoontoloogia on inspireeritud tõdemusest, et läbi oma karjääri on Aleksei Turovski omandanud võime rääkida sisuliselt mistahes inimkonda puudutavast ühiskondlikust, kultuurilisest või filosoofilisest teemast läbi zooloogilise konteksti, ilmestades seda näidete ja paralleelidega loomariigist või loodusest laiemalt. Zoontoloogia on üleskutse mõtestada elu olemust läbi pärisinimese kirjeldamisel möödapääsmatu ja tõtt-öelda kannustava tõdemuse, et me oleme loomad ja seeläbi kõikide teiste loomade sugulased.

Toimuvad ka kohtumine kunstnikuga 16.07 ning mälumäng 18.07 (mõlemad algavad kell 19.00). Näituse pidulik lõpetamine toimub 16.08.

Aleksei Turovski on tunnustatud Eesti zooloog, zoosemiootik, etoloog, parasitoloog, autor ning lektor. Enda sõnul ongi ta suurema osa oma elust (ehk siis alates 5ndast eluaastast) olnud monomaniakaalne zooloog ja oma elu teises pooles peamiselt tegelenud zooloogilise jutlustamisega sh ülikoolides ja loomaaia ekskursioonidel.

Oma ligi viiekümne aastase karjääri jooksul on ta töötanud metoodikuna nii Eesti Mereinstituudis kui Tallinna Loomaaias, lektorina Tallinna Ülikoolis, Tartu Ülikoolis ja paljudes teistes Eesti haridusasutustes. Ta on tegelenud looduse ja eeskätt loomade käekäigu temaatika populariseerimise ja kajastamisega terve elu vältel. Kõikides oma sõnavõttudes käsitleb Aleksei üht või teistpidi loomade põnevat maailma. Esinedes raadio- või telesaadetes, loengutega, viies läbi seminare või ekskursioone loomaaias, kirjutades raamatuid ja arvamuslugusid jne on Alekseil haruldane võime ilmestada inimeste ja teiste loomade ühtekuuluvust läbi laiapõhise ajaloolise ja faktidest pulbitseva konteksti. Mida paljud aga ei tea, on, et möödunud sajandil kooli saanud bioloogidele omaselt on Aleksei Turovskil ka kindel käsi loomade kujutamises mitte ainult tekstis või kõnes, vaid ka pildis. Ta on illustreerinud enamus oma raamatuid ja tema loomajooniseid on kasutatud paljudes teaduslikes ja aimelistes kirjandusteostes läbi aastate, sh näiteks Eesti entsüklopeedias. Aleksei viljeleb enda sõnul sürr-animalismi – anatoomiliselt korrektsete loomade kujutamine sürrealistlikus kontekstis.