Hollywoodi aastatulemuste kokkuvõtmine on Ameerikas juba alanud ja „Sotsiaalvõrgustikust” ning „Mustast luigest” räägitakse juba ka eelolevate Oscari-auhindade kontekstis. Need kaks teost figureerivad Kuldgloobuse nominentide seas nii parima draama kui ka parima lavastaja kategoorias ja nende näitlejatöödki leiavad äramärkimist.

„Must luik” on Darren Aronofsky lavastatud teatriteemaline draama balletitähest, keda mängib Kuldgloobuse kandidaat Natalie Portman. Tema partneriks on niisamuti Gloobust rihtiv Mila Kunis.

„Sotsiaalvõrgustik” figureerib kuues kategoorias, „Must luik” neljas. Hästi on nominentide nimekirjas esindatud Johnny Deppi film „Alice imedemaal”. Mainimist leiab ka muusikal „Varietee”, kus Christina Aguilera mängib tüdrukut, kes pürib varieteeteatri lavale. „Varietee” jõuab meie kinodesse 21. jaanuaril, „Must luik” 18. veebruaril.

Ka Michael Douglas kandideerib

Lavastaja ja stsenaristi kategoorias leiab äramärkimist Christopher Nolani film „Algus”. 21. jaanuaril siin kinodesse jõudev film „Kuninga kõne” kandideerib nii parima draama kui ka parima meespeaosa auhinnale, mille võib saada briti staar Colin Firth. Brittide oma kuningadünastia loost vändatud „Kuninga kõne” võib osutuda filmimaailma auhinnavõistlustel mustaks hobuseks, kokku on filmil Kuldgloobuse nominatsioone kuus. Tom Hooperi lavastuse ansamblisse kuuluvad staarid Helena Bonham Carter ja Geoffrey Rush, kõik kolm on Kuldgloobuse kandidaadid.

Vähiga võitlev Michael Douglas kandideerib Kuldgloobusele oma osaga „Wall Streeti” järjes. Muuseas, ka esimese „Wall Streeti” Gordon Gekko rolliga kandideeris ta Kuldgloobusele ja tollal Douglas pälviski auhinna. See on ka ainuke tema Kuldgloobus, kandideerimisi on tal aga kokku seitse. Koos Kuldgloobusega antakse välja ka Cecil B. DeMille’i auhind, millega tunnustatakse Hollywoodi suurkujusid, ja tänavu saab selle Robert De Niro.

Kuldgloobuste kätteandmine toimub 16. jaanuaril. Auhindu jagab Hollywoodi välisajakirjanike ühing, kes teeb seda tänavu 68. korda.