Üks esimesi üllatusi oli parima stsenaariumi preemia. Õigupoolest asjaolu, et auhind läks jagamisele. Laureaatideks kuulutati Yorgos Lanthimose „A Killing of a Sacred Deer” ja Lynne Ramsay „You Were Never Really Here”. Ramsay, kes oli oma filmile nii stsenarist kui ka režissöör, paistis muu hulgas silma sellega, et tegi filmis muudatusi sõna otseses mõttes viimase hetkeni – Cannes’i pressilinastuse päevani. Muide, osatäitmise eest samas filmis sai parima meesnäitleja preemia Joaquin Phoenix.

Parimaks naisosatäitjaks nimetati Diane Kruger rolli eest filmis „In the Fade”. Filmi ennast pole kriitikud just hellitanud, kuid näitlejannat on nimetatud parimaks, mis selles filmis on.

Parimaks režissööriks kuulutati Sofia Coppola filmi eest „Beguiled”. Cannes’i grand prix’ pälvis Robin Campillo „120 Beats Per Minute”, aidsiteemaline film, millele paljud ennustasid peaauhinda.

Filmifestivali peaauhinna ehk Kuldse Palmioksa võitis üllatuslikult hoopis Ruben Östlundi film „The Square”, veider ja humoorikas satiir kunstimaailma kohta.

PS. Loomasõprade rõõmuks nimetagem preemiat, mis selgus küll eraldi üritusel. Nimelt antakse Cannes’i filmifestivalil 2001. aastast välja Palm Dogi, millele kandideerivad koernäitlejad. Palm Dogi laureaadiks sai sedapuhku koer Einstein, kes mängis Brunot filmis „The Meyerowitz Stories (New and Selected)”.