HUNDi laivide asendamatuks kaaslaseks on VJ Kristin Pärn. Bändi firmanumber on Hannaliisa Uusma nüansirikas vokaal ning mitmele loole annab eksootilise touchi armeenia kandle laadne keelpill kanoon Brigitta Davidjants esituses. Mõne nädala eest andis USA leibel This & That Tapes välja ühiskasseti, kus ühel pool on HUNDi uus muusika, teisel pool USA bänd New Mysterian.

Muusikavalik
Hannaliisa (HUNT/ IDARaadio HU.mix):

1. James Ferraro - Skid Row (2015)
Kammerlik ja hüpnootiline lugu Los Angelesist pärit produtsendilt ja heliloojalt James Ferrarolt. Tema 2015. aastal ilmunud muusika tuksus üheks mu südamealbumiks, mida olen jäänud taasavastama, viimasel ajal jälle. Lahe lugu ja album on, soovitan!

2. Psychic TV - The Orchids (1983)
Minu arvates ei saa The Orchidsi korra kuulata, see tõmbab pikemaks endaga. Õrn aga intensiivne, kahtlemata nii helilises kui visuaalses plaanis väga eriline esteetiline nähtus 80. aastate Suurbritanniast.

3. Jay Daniel - Dew (2020)
Dew on pala Jay Danieli äsjailmunud EP-lt SSD. Ninja Tunesi plaadifirma alt veebruaris 2020 välja tulnud moodne Detroiti musa.
Mul on sellega lihtne olla, ilmselt paljudel veel.

4. OXZ - Vivian (1984)
OXZ ehk Osaka veider ja unikaalne psühhedeelne post-rock band. Tegutsesid 80. aastatel. Tegemist oli naispioneeridega Jaapani undergroundimuusikas. Teisisõnu väga põnev ja meeldiv ajaloolise väärtusega kuulamine.

5. Ajukaja- Stranger (2018)
Üks minu viimaste aastate lemmiklugusid, ei tea teist sellist Eesti muusikas.
Soe, ööpäevaringne lugu.

BRIGITTA

6. Soapkills, "Cheftak" (2002)
Liibanoni underground triphop, mis on jäänud aastateks minuga. Laul armastusest ja petmisest, kusjuures tekst olevat sama peenekoeline kui heli.

7. Vandal Moon feat vverevvolf, "The Bomb" (2018)
Kui vanad süntpopi/indie/new vawe'i lemmikud enam hingepugevat musa ei tee, kõlbab kuulata ka uusi tegijaid, kes ühendavad vanade tegijate parimad hetked üheks tervikuks.

8. Kino, Muraveinik (1990)
Artemi Troitski on öelnud, et dünaamilistel 1980. aastatel väljusid Venemaal rokk (ja moodsam popp) põranda alt staadionile. Seda tungi vabadusse kehastas Viktor Tsoi, superstaar ja seksisümbol, kelle muusika ja luulega on ülilihtne samastuda ka 30 aastat hiljem.

9. Tsomak & S-pichka (2016)
Hingekriipi ja ehe armeenia post riot grrrl kraam, kusjuures laul teeb kummarduse armeenia feministile Šušanik Kurghinjanile 19.–20. sajandi vahetusest. Ilusad sõnad (subtiitrites), ilus laul.

10. Nirvana, Polly (1991)
Taasavastasin Nirvana möödunud aastal, kui taipasin, et sellest vapustavast sündmusest – Cobaini enesetapust – on möödas tervelt 25 aastat. Märksa vanemana mõistab lisaks helidele ka tekste paremini – mis raputavad ikka parajalt.