Wolfgang Amadeus Mozart – Requiem/Lacrimosa
Kuidas oleks üldse võimalik valida Mozartilt ainult üks lugu? Mozart on Mozart. Ja sellega on kõik öeldud. Iga väiksemgi noot Mozartilt on muusika suurte tähtedega. Sellest piisab, et selgitada, miks mulle Mozart ja kõik temaga seonduv nii väga meeldib. Ma tõin välja ühe osa, Lacrimosa, Mozarti viimasest heliteosest Reekviem kuna minu jaoks on see üks näide "absoluutsest muusikast"."

Giuseppe Verdi – Trovatore/D’amor sull’ali rosee…
Jumaldan ooperit juba lapsepõlvest saadik. Itaalias olen ka ise lavastanud mitmeid oopereid. Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti... Kuidas küll valida neist see üks ja ainus? Giuseppe Verdi “D’amor sull’ali rosee…” on parim näide muusika ja teatri ühendatusest.

Ludwig van Beethoven – Sonata a Kreutzer
See on minu lemmiksonaat Beethovenilt. Samuti on see Tolstoi ühe novelli läbiv teema, mida ma tavaliselt kasutan oma lavastustes.

Tom Jobim-Gal Costa – Esquecendo voce
Nüüd vahetame žanrit: brasiilia muusika. Mulle meeldivad mitmed Tom Jobimi laulud ning see on vaid üks neist. Eriti imponeerib mulle Gal Costa versioon.

Djavan – Flor de lis
Veel Brasiiliat. Miks see mulle meeldib? Ausalt, ma ei tea. Avastasin selle ühel oma reisidest Brasiiliasse ja lihtsalt armusin sellesse laulu.

Frank Sinatra - I get a kick out of you
Üks, mida ma tean, on see, et Sinatra on üks läbi aegade suurimaid lauljaid. On võimatu seletada, miks ta mulle nii väga meeldib. See lugu on täiuslik.

Mina – La voce del silenzio
Nüüd lähme Itaaliasse. Mina on itaalia rahvusliku uhkuse absoluutne kehastus. Ta lõpetas laulmise juba aastaid tagasi, aga tema laulud on iga itaallase mälus ja südames. Võiksin tuua välja sadu laule, mis mulle tema esituses meeldivad, seega valisin lihtsalt esimese ettejuhtuva loo.

Giorgia – Di sole e d’azzurro
Veel rohkem Itaaliat. Ma pean Giorgiat üheks parimaks lauljaks. Mulle meeldivad mitmed tema laulud – lisaks mainitule võiks kuulata ka laule "Come saprei", "E poi", "Le tasche piene di sassi"...

Roberto Murolo - Anema e core
Veel üks minu suur armastus on Napoli: teater, muusika, traditsioonid, toit... Sajad Napoli laulud on minu südames. See konkreetne lihtne tõlgendus, ainult vokaal ja kitarr, on justkui kõigi suurepäraste napoli laulude sümbol.

Pino Daniele - Napule è
Oma muusikalisti lõpetan nn "moodsa" Napoli lauluga – parim näide tänapäeva Napoli muusikakultuurist.

Giorgio Bongiovanni on Itaalia lavastaja ja näitleja. 1990. aastal lõpetas ta Milanos Giorgio Strehleri teatrikooli ning on kogenud commedia dell’arte näitleja. Bongiovanni on töötanud nii filmi kui teatri alal, nii sõna- kui ka ooperiteatris. Ta on andnud commedia dell’arte meistriklasse Itaalias, Šotimaal, Venemaal, Boliivias, Lõuna-Koreas jm.

Eestisse jõudis Bongiovanni läbi juhuse. Aastaid tagasi kohtus ta Itaalias eestlasest ooperilaulja Arete Teemetsaga tänu kellele jõudis Tallinna Eesti teatri- ja muusikaakadeemia ooperistuudiosse õpetama. Sealsamas lavastas ta laulueriala tudengitega 2013. a ooperi „Salaabielu“ ning 2015. aastal VAT-teatris "Mirandolina". Rakvere Teatris jõuab tema käe all lavale romantiline itaalia komöödia "Kaks tosinat tulipunast roosi", mille autor on hinnatud stsenarist Aldo De Benedetti.

Lavastusest lähemalt saab lugeda siit.