Debüütalbumi „Metsaunelm“ valis Raadio Tallinn oma maikuu plaadiks, kommenteerides kuuldut nii: „Kuulajal ei tasu ennast lugude pealtnäha lihtsakoelisest lättest petta lasta. Vahvad vormimängud, teema- ja sõnaleiud ning isukad ja sisukad soolod, hoiavad kindlasti kütkes. Kuni kontserdile jälle saab, võib koguteosena toimivast „Metsaunelmast” saada ideaalne kaaslane autoga ühel suvisel videvikul läbi udulaamade kodu poole sõites.“

Iga Pillikute liige valis omalt poolt playlisti kaks laulu.
Robert
Lua - Jacob Collier feat. MARO
Ma olen Jacobit kuulanud juba tema esimestest Youtube videotest saadik. See lugu on lihtsalt imeline oma portugalikeelse teemaga ja imelise keelpilliseadega. See on lugu, mis sobib nii õnneliku päeva lõppu kui ka lohutajaks kurva päeva lõppu.

September in the rain - Roy Hargrove esituses
Üks mu lemmik jazzistandardeid, mida kuulan igal nädalal, juba paar aastat. Meenub üks õhtupoolik vihmases Amsterdamis, kus kõndisin kolm tundi vanalinnas ringi ja kuulasin järjest seda lugu. Mul oli pärast seda lihtsalt imeline tuju.

Ann
Gerald Clayton - Dusk Baby
See on üks lugu, mida kuulasin eriti palju üle-eelmisel aastal, kui Euroopa tuuri korraldasime ja see jääb alati looks, mis mulle seda põnevat aega meenutab. Laulu sõnad söövitasid end minu sisse kohe esimesel kuulamisel ja teevad seda siiani.

Louis Cole - Night
Seda laulu kuulsin esimest korda eelmisel aastal Portugalis õppides, õhtul autoga sõites. Soovitan kõigil seda õhtupimeduses autoga sõites kuulata - üks vähestest lauludest, mis iga kord pisara välja kisub. Imeilus.

Tobias
Allolevad bändid on imeliselt suutnud segada folkmuusikat teiste žanritega ja on olnud suureks inspiratsiooniks Pillikute muusika loomisel. Esko Järvela Epic Male Band esines 2019. aasta Seto Folgil mõned hetked pärast meie kontserti, selle bändi toores energia tõmbas jala tatsuma, puusa nõksuma ja rinnust põksuma ka Võrumaa metsade kõige puujalgsemal Mardil.

Tsuumi Sound System - Grown-Up Roger
Esko Järvela Epic Male Band - Slice to Laura-Beth

Jana
Just The Two Of Us - Grover Washington jrfeat. Bill Withers
Avastasin selle 1985. aasta loo hiljuti kellegi Instagrami kontolt ja siiani pole ükski päev seda kuulamata möödunud. Väga mõnusa tiksuga lugu, mis kõnetab ilmselt kõiki, kel mõne kalli inimese igatsus kallal.

Joyguns - Kel on laulud laulda
Ma ei liialda, kui ütlen, et see lugu saatis mind mõni aeg tagasi iga sekundi päevast (nädalakese kindlasti). Epliku ja Võigemasti hääled põimuvad üksteisesse, täiustades teineteist ja kitarrimängu. Väga nauditav ja emotsionaalne versioon!

(Karl Madis) Pennar
Snarky Puppy & Metropole Orchestra - The Flight
Tegu on vaieldamatult ühe aegumatu ja imelise autosõidu hitiga. Sobib kuulamiseks nii päikesega päevasel ajal kui ka vihmaga öisel maanteel.

Louis Armstrong & Ella Fitzgerald - A Foggy Day (...in London town)
Vapustavad sõnad ja meloodia. Liigitub kategooriasse "teeb tuju alati heaks" lugu.

Marianne
Grégoire Maret "Re: Stacks" (Bon Iver) with Romain Collin & Bill Frisell
Üsna harva juhtub kuulma suupillimängu. Oi kui hästi see kõlab Grégoire Mareti esituses. Selle loo kõlas peitub (kodu)igatsust ja samal ajal ka rahulolu. Täpselt need tunded on õhus näiteks siis, kui oled lähenemas pärast pikemat autoreisi Eesti riigipiirini.

Lexsoul Dancemachine - Tell Me, Tell Me
Kindlasti see Eesti bänd, kes oma muusika ja lahedalt hullumeelse lavalise olekuga suudab nakatada energiaga 99,9% publikust. Euroopas on isegi mõnel tänavatantsu võistlusel nende muusika kõlanud. Pole kerge sundida end paigal seisma selle loo saatel ...

Jeremia ehk Jersu
Lanai - Follow The Sun
Värske Oulu-sound. Lanai’s debüütalbum kõlab, nagu see võiks olla nende kolmas album. Nende live-esitus võtab täiesti sõnatuks. Kuulake ise!

Esko Järvelä Epic Male Band – Bottom Fellows
Mõni aasta tagasi sattusin juhuslikult nende kontserdile ja see rabas mind jalust. Imeline kokteil väga heast folgist ja rock’n’roll-suhtumisest. Täpselt nii, nagu mulle meeldib.

Pillikute debüütalbum "Metsaunelm" on kuulatav voogedastusplatvormidel ja saadaval Pillikute veebilehel ning plaadipoodides üle Eesti.