Lisaks homsele kontserdile on tulemas veel plaadiesitlused Kadrinas (24.8), Viljandis (5.9), Pärnus (4.10) ja Rakveres (5.10).

Oma muusikavalikut põhjendab Roots järgnevalt: "Muusika kuulamine on minu jaoks üks väga oluline tegevus olnud niikaua, kui ma mäletan – tundub, et aega selle jaoks on järjest raskem leida, aga ega ilma ei saa ka päeva õhtusse lasta. Mõni plaat on selline, mis peab aastast aastasse käepärast olema, teised tulevad ja lähevad".

Jimmy Smith "Got My Mojo Workin'"
Olen suur Hammond-oreli fänn ja Jimmy Smithist ei saa seal üle ega ümber. Siin on üks tuntud pala, mida teatakse enamasti mõnes teises esituses – kitarril Kenny Burrell.

Deep Purple "Get Me Outta Here"
Hammondist rääkides – viimasel Deep Purple'i plaadil oli üle hulga aja kaks lugu, mis kõlasid nagu Deep Purple.

Charlie Musselwhite "The Wolf"
Albumilt "Memphis, Tennessee", mille LP ja CD tiraažid on aastakümneid tagasi läbi müüdud, kuid mis mul sel suvel lõpuks leida õnnestus! 1990ndate algul kuulasin ma igal esmaspäeval Soome raadiost Esa Kuloniemi bluusisaadet, mis üksvahe just selle hundi ulgumisega algas, ja kui nüüd Esa suurema osa oma CD-kogust müüki pani, siis selle plaadi pidin ma saama. Musselwhite kuulub kahtlemata kõigi aegade parimate suupillimängijate hulka, kuid mis veelgi olulisem: kitarri mängib siin geniaalne Freddie Roulette.

Dr. John "Can't Get Enuff"
Dr. John suri käesoleva aasta juunis, jättes maha rohkem kui kolmkümmend albumitäit muusikat.

Duke Ellington "East St. Louis Toodle-Oo"
Muuhulgas jõudis Dr. John salvestada ka tribuudi Duke Ellingtonile – minu lemmik-Ellingtonid pärinevad küll 1920ndatest...

Garfield Akers & Joe Callicott "Cottonfield Blues, Part 1"
Jätkame 1920ndatega – uskumatud rütmid, sedapuhku Mississippist.

Davey Graham & Alexis Korner "3/4 A.D."
Teine akustiline kitarriduett tuleb 1960ndate Suurbritanniast – Davey Graham ja briti bluusi suur isa Alexis Korner. Veebruarikuisel Šoti-tuuril oli mul Glasgow's täpselt niipalju aega, et viieks minutiks plaadipoodi põigata – ja näppu jäi sealt just Grahami CD, mis on tänaseni "regulaarse kuulamise" riiulis.

Peter Green "Bottoms Up"
Kui juba briti bluusist juttu tuli, siis ega Fleetwood Maci asutaja Peter Greeni esimest sooloalbumit "The End Of the Game" vist väga ei kiideta, aga mulle ta meeldib.

L.B. Lawson & James Scott's Blues Rockers "Scott's Boogie"
Abikaasa vaatas hiljuti telesarja "Orange Is the New Black" uut hooaega ja küsis minult, mis lugu seal mängib. Mina ei teadnud, aga olin valmis kihla vedama, et salvestatud on see 1950ndatel Memphise Sun-stuudios – ja kontrollimisel selgus, et nii oligi.

John Lee Hooker & Miles Davis "Bank Robbery"
Lõpetuseks natuke filmimuusikat. Teinekord võib ka halval filmil hea muusika olla – "The Hot Spoti" soundtrack valmis jazzilegend Miles Davise ja bluusilegend John Lee Hookeri koostöös ning on tervikuna oluliselt nauditavam kui film ise.