Täna esilinastub PÖFF-i raames Tallinnas Coca Cola Plazas kell 18:30 psühholoogiline draama "Mees, kes üllatas kõiki". Film on loodud Venemaa-Eesti-Prantsusmaa koostöös, selle operaatoriks on Mart Taniel ning Eesti-poolseks produtsendiks Katrin Kissa. Kujundaja Margus Tamm tegi filmile graafilist disaini, sama roll oli Tammel ka mullu linastunud "Novembris".

Margus Tamm põhjendab muusikavalikut järgnevalt:

-"See maailm, mis elab sinus" – Kaplinski / Sarv

See lugu trippis ja messis mu lapsepõlve korralikult. Selle nimel olin valmis kümnendat korda ära vaatama filmi „Laanetaguse suvi“ – filmi, kus näidatakse pooleteise tunni jooksul seda kui igav on elu maakohas – sest lõputiitrite taustal mängis SEE lugu.

-"Take Me Baby" – Jimi Tenor

Beebidele on pühendatud väga-väga palju laule. Ja see on kõikide beebilaulude ema.

-"Famous" – Kanye West

Kanye West on praeguse kümnendi Michael Jackson ja see on praeguse kümnendi kõige olulisem popvideo.

-"Four Shadows" – Ariel Pink

Ariel Marcus Rosenberg libises rahva kätemerel. Võrreldes eelmise korraga, kui ma teda nägin, oli ta võtnud juurde umbes viis kilo kuid kaotanud mitte grammigi šarmi. Üritasin eest ära põigelda, aga ikkagi libises ta üle mu õla, mille käigus jättis mu põsele laia higilimase triibu. Veidi eemal vajus ta läbi publiku põrandale. Mitu sekundit ei toimunud midagi. Siis kostus publiku hulgast emalik karjatus: “Tõstke ta ometi üles!” Ja Ariel tõsteti üles kätele ning rulliti lavale tagasi.

-"Ideed magavad raevukalt" – Luarvik Luarvik feat. Roomet Jakapi

Misantroopia ei olnud veel kunagi varem kõlanud nii hästi.

-"Fire Gut" – E+E (Elysia Crampton)

Kas sulle meeldivad suured autod? Jah, sulle meeldivad suured autod! Kas sulle meeldivad suured autod, mis ingellike helide saatel uperpallitavad sädemetemeres? Jah, sulle meeldivad suured autod, mis ingellike helide saatel uperpallitavad sädemetemeres.

-"Freak Jerk" – Mykki Blanco & the Mutant Angels

Michael David Quattlebaum Jr. röökis: “Tõmmake minema mu lavalt! See on minu lava!” Lavale roninud fännid kobisid, silmad maas, kiiresti lavalt alla tagasi. See on Mykki lava. Mykki ei tee seda ülbusest. Ta on lihtsalt HIV-positiivne ja nii on kõigil turvalisem.

-« H » Friend – Black Devil Disco Club

See on üks kaunis lugu, millel on oma kaunis lugu. Guugelda.

-“Let’s get Fucked Up” – The Cramps

Selle albumiga on aga selline lugu. 1997 aastal sõitsime sõbraga Helsingisse filmifestivalile “Rakkauta ja Anarkiaa”. Erinevatel põhjustel langes eeldatud öömaja variant ära. Ja nii me siis jõlkusime somnambuulidena sügisöises Helsingis ja otsisime mõnd nurgatagust või trepikoda kuhu korrakski kerra kerida. Aga me ei saanud, sest meie sabas hakkasid käima Soome politseinikud. Ja nii öö läbi, alles hommikul jäeti meid rahule. Meile aga oli selge et festivalifilmide vaatamisest ei tule enam midagi välja. Et aga linnale mitte võlgu jääda, otsustasime, et proovime siis selle shopliftimise-asja ära. Ikkagi, uhkusega idaeurooplastest tänavalapsed. Märkisime kaardi peal üles paremad muusika- ja raamatupoed ja hakkasime pihta.

-"Lonley at the top" - Holy Herdon"

Lugu, mis redefineeris popmuusika. Võibolla. Kuna youtube´is selle loo videot paraku ei ole, siis aseainena kuulamiseks pala "Interference"