Singli teeb eriliseks jazzlaulja Jana Küti pehme ja särav hääl ning haaravad meloodiad saksofonidelt, mida mängivad Tanel Koho ja Roland Mällo. Samuti mõnusalt gruuviv rütmisektsioon. Pruul on aktiivselt tegelenud muusikaga aastaid, õppinud nii saksofoni, klaverit, heliloomingut kui ka laulukirjutamist ning on jõudnud viimaks oma stiilini, mida tal on hea meel kuulajatega jagada. Singli inspiratsiooniks oli Rootsis laulukirjutamist õppides veedetud aeg.

Singlit on võimalik kuulata siit ja siit.

Tuuli muusikavalik:
Moonchild - The Truth (2014)
Moonchild'i laulja on mind juba pikalt võlunud oma pehme ja puhta, omapärase häälega. Märgata tasub torusid ning kogu bändi mõnusat tiksumist. See lugu lihtsalt kisub ikka ja jälle repeat nupule vajutama.

Tom Misch - Water Baby (2018)
Alati kui vajan väikest turgutust, panen mängima Tom Misch'i Water Baby. Laul on 2018. aastal välja antud plaadilt nimega Geography ning terve plaat on head kuulamist täis. Hindan alati head lüürikat ning räppari flow'd, mida selles loos pakub hästi Loyle Carner, kelle selge diktsioon, inglise aktsent ja väljendusrikkus jätavad alati kuulama. Tom Misch'i muusika lõõgastunud hip-hopilik vibe, ent samaaegne rafineeritus on põhjus, miks Spotify sõnul on see album minu pidevas korduses.

Koop - Whenever There Was You (2006)
Koop'i olin juba mitmeid aastaid tagasi kuulanud, kuid alles aasta tagasi sain teada, et tegu on elektroonilise jazzi duoga, kelle muusika orkestraalne kõla on kokku lõigatud tuhandetest erinevatest salvestusklippidest vaid kahe inimese poolt - rootslased Magnus Zingmark ja Oscar Simonsson. Välja arvatud vokaal, mis on lauldud mitme erineva laulja poolt, ning see hoiab minu meelest põnevust - iga laulja annab palale juurde oma eripära. See teadmine pani hoopis teise nurga alt artisti kuulama ja muusikute käsitööoskust hindama. "Whenever There Was You" on plaadilt nimega Koop Islands ning on võrreldes ülejäänud albumiga mõtlikum, kuid millegipärast kõnetanud mind enim. See laul inspireeris kirjutama ka minu oma singlit "I Belong to Dreams". Terve album Koop Islands on hea kuulamine!

Lianne La Havas - Green and Gold (2015)
Seda laulu kuulsin esimest korda oma Rootsi-õpingute ajal, kui õppisin Malmö Muusikaakadeemias laulukirjutamist, ning Green and Gold oli viimasel õhtul enne Eestisse tagasitulekut terve öö kordusel. Laulu puhul lummavad sõnad, laulja rikas ja täidlane hääl ning minimalistlik ja kuulajat “loksutav” kitarririff. Laul on ühteaegu nii melanhoolne kui rõõmus, mis minu jaoks tekitab väga hea bliss point'i (õndsuskoht) - termin, mis kirjeldab täpselt õiges koguses soola ja suhkru vahekorda, mille tõttu pole võimalik söömist lõpetada.

Earth, Wind and Fire - September (1978)
Earth, Wind and Fire on nii legendaarne, et ei vaja tutvustust. September on üks minu lemmikumaid laule läbi aegade ning võlub oma ülima positiivsuse, hästiarranžeeritud torupartiide ning gruuvikate bassikäikudega. September oli alati minu vahetuse lõpulaul, kui töötasin baarmenina Philly Joe's - üks väheseid kohti, kus kuulatakse muusikat vinüülilt. Tervitused siinkohal maailma parimale jazzibaarile Philly Joe's!

Grandbrothers - Arctica (2015)
Grandbrothers'i elektroonilist duot kuulsin esimest korda just elavas esituses Jazzkaarel 2017. aastal ning see kontsert ja muusika jättis sügava mulje mulle kui klaveriarmastajale. Mis teeb nende muusika eriliseks on see, et kogu albumilt Dilation (2015) pärinev muusika on tiibklaverilt - nii otse kui ka sünteesitult. Album pakub põnevust nii kõlas, erinevates taktimõõtudes kui ka polürütmikas.

Jamiroquai - Blow Your Mind (1993)
Mitmetel siin valitud lugudel on palju ühist mõnusa bassipartii, rütmika torusektsiooni, huvitavate harmoniseeringute ning võimeka vokaali näol - need omadused on mind paelunud ning minu enda muusikat mõjutanud. Jamiroquai fänn olen olnud kaua ning siin laulus on ekstra magus puhkpilliarranžeering, vokaalisoolo, mis paneb kaasa laulma, ning trompeti soolo ja saund, mis teeb kadedusest roheliseks.

Anomalie - Velours (2017)
Artistini Anomalie juhatas mind mu bändi laulja Jana Kütt, kui olime ükskord koos Pärnusse esinema sõitmas. Pärast seda jäid Anomalie lood minu playlist'i esikümnesse ning nende lugude puhul on põnev kuulata harmoonia progressiooni ning sünteesitud klahvihelisid, samas nautides loo laid-back biiti justkui toolil kõõlumist ja mõeldes, kas jalad kaovad alt või mitte, aga kunagi ei kao.

Robert Glasper - Rise and Shine (2005)
Grammy-võitjast pianisti ja produtsendi Robert Glasperi projekte tasub kindlasti kuulata, eriti koosseisu Robert Glasper Experiment. See pala on mängitud trioga (klaver, bass ja trummid) kaasaegse jazzi stiilis ning hea kuulamine klaverisõpradele pika ja põneva soolo tõttu.

Duke Ellington - In a Sentimental Mood (1935)
Lõpetuseks jazziklassikat - minu alatine lemmik helilooja ja pianist Duke Ellington oma imeilusa ballaadiga In a Sentimental Mood, mida aitab esitada üks mõjuvõimsamaid tenorsaksofoniste John Coltrane, kelle tooni eest võiks minna täiskuuööl teeristil saatanaga lepingut sõlmima. Pala olla ühel peol kohapeal komponeeritud, aitamaks tülitsevaid sõpru rahustada ning ma usun, et see toimis.