Kait Kall ütleb oma muusikavaliku kohta nii:"Muusikalise maitse kohta võib öelda, et olen kõigesööja. Pean silmas just žanrit, mitte teostust. Hea laul või teos jääb sind saatma pikalt ja tuletab ennast aeg ajalt meelde, keskpärane ununeb kiirelt. Suurepärast filmi vaatame elu jooksul mõned korrad, "Kevadet" võib-olla veidi rohkem, aga mõnda laulu kuulad sadu kordi. Hetkel valisin laulud puhtalt selle järgi, mida pole ammu kuulanud, aga tahaks. Millegipärast on need jäänud meelde ning võiks momentaalselt kaasa laulda. Hämmastav, kui palju on meil kõikidel peas laulude sõnu".

Kall lisab: "Lõpetuseks panin ühe lemmiku Gustav Ernesaksa loomingust. Tsiteerides maestro Ernesaksa: "Kunagi ei ole sellist aega, et muusika ei oleks tähtis".

“Hakkame, mehed, minema” on visuaalne ja heliline teatriõhtu Eesti kultuuriloo suurkujust Gustav Ernesaksast. Noblessneri sadamalinnakus erilise arhitektuuriga mängupaigas elustuvad seigad tema elust ja loomingust. Elavas esituses kõlab Ernesaksa koorimuusika ja lavastusse põimuvad põnevad arhiivikaadrid ning kümned erinevad tegelased Ernesaksa elust.

See on lugu eestluse püsimajäämisest ning laulu võimust, aga samas ka spordihuvilisest, hea huumorisoonega, sõnaosavast ja sarmikast mehest, kes üle kõige oma elus armastas muusikat. “Hakkame, mehed, minema” vaatleb inimest taktikepi taga, heliloojat, kelle sulest on sündinud nii “Mu isamaa on minu arm” kui ka “Rongisõit”.

Ernesaksa põnevat elu aitavad teatrilaval elustada näitlejad Gert Raudsep ning Kait Kall. Lisaks on laval Rahvusooper Estonia poiste- ja noormeestekoor dirigent Hirvo Surva juhatamisel.

Lavastaja, heli- ja videokujundaja: Veiko Tubin
Autor: Andra Teede
Kunstnik: Marion Undusk
Valguskunstnik: Priidu Adlas

Laval: Gert Raudsep, Kait Kall, Hirvo Surva, Rahvusooper Estonia poistekoor

Loe lähemalt lavastuse kohta siit