Diamanda Galase "Tony" on niimoodi Londoni paduvihmas jalutamise laul, Charlotte Gainsbourg'i "Operation" ja Laurie Anderson Berliini varahommikutest, Dale Cooper Quartet & The Dictaphones Tööstuse tänavalt, Coili "Broccoli" ja Moritz von Oswald kusagilt Tartumaa külateedelt. Samas toimivad need lood ilmselt ka päeva esimeste paladena. Raadiost neid vaevalt hommikuti kuuleb, aga soovitan proovida.

Ma olen nende laulude juurde ikka uuesti tagasi jõudnud ja ega peale selle fakti seal mingit muud sisulist seost olegi. Siia võiks muidugi sada lugu panna, igalt esitajalt hulga kangemat kraami, aga olgu praegu kümme. Alustuseks".

Suvelavastuse "Elokäük" kohta saab lähemalt lugeda siit.

Lavastus põhineb rahvaluulearhiivi seni avaldamata rahvausundi muinasjuttudel ja lugudel, kus inimeste igapäevase argielu sees, kohal ja kõrvu toimetavad mütoloogilised olendid, sekkudes ja mõjutades inimeste maailma. Loomultasa võõrast ihaldades ja kartes, eksitakse tundmatutesse dimensioonidesse, tuues sealt kaasa omamaailmale sobimatut ja pentsikut. Too kaasatoodu hakkab elama oma elu, naeratades kohtlaselt oma hambulise suuga - hullumeelselt veidrad ettemääratused ja kummastavad fantaasiad kasina reaalsuse piire ületades. Ja muidugi armastus!

Lavastus pakub publikule rännakut habrastesse maailmadesse, mis meie kõrval ja ometi võõrad, meie sees ja ometi mitte omad.

Autorid-lavastajad Anne Türnpu, Eva Koldits (Teater NO99). Laval on Kaie Mihkelson (Eesti Draamateater), Katariina Tamm (London), Bert Raudsep, Lauri Kaldoja ja ansambel Triskele.

Lavastus etendub Hageri palvemajas, selle 200. juubeliks. Esietendus 17. augustil, etendused on veel 18/19/25/26/30/31 augustil