Tubin põhjendab oma muusikavalikut nii: "Playlist sai hilissügiseselt talvine ja talviselt romantiline. Oma osa selles mängib kindlasti see, et olen Narvas peaproovides ja viibin 12 tundi järjest põlevate prožektorite all, õues aga on hall kivilinn, mida nüüd juba katab valge lumi. On koduigatsuste ja üldse igasuguste igatsuste aeg. Lisaks kummitavad veel kõrvus meie podcasti “Armastusest” vestlused, mis rõõmustavad ja soojendavad südant ning panevad meid uskuma kõikvõimalikusesse".

Cigarettes After Sex, “K.”
Vahel on mõni muusikapala veel suurem kui haaravam kui film. See ansambli Cigarettes After Sex lugu kannab endas tervet kujutluspiltide ja elusaatuste kihistikku. Seda kuulates tahaks tantsida öises linnas sooja vihma käes ning lasta igatsusel ja armastusel tilkuda mööda nägu halli asflatini.

Selle ansambli loominguga tutvusin põhjalikumalt siis kui tegime Kinoteatris lavastust “Ei tao”, mille lõpulooks on samuti üks selle kollektiivi lugu. Sellest ajast alates tantsivad selle bandi muusikad kõrvades.

Coldplay, “Help is Round the Corner”
Vahel on tunne, et oled kahe kiviseina vahel kinni ja ei saa liikuda ei edasi ega tagasi. Selle Coldplay loo saatel olen jalutanud juba aastaid mööda Tallinna vanalinna krobelisi tänavaid ning lasknud külmal talveõhul ja heal muusikal mõtteid selgeks mõtestada.

Потап и Настя feat. Бьянка, “Стиль собачки”

Vahel aitab kõige paremini kodumaisest kaamosest välja üks korralik trenn. Seda lugu kuulsin esimest korda oma lemmiktreeneri Katrena Tenno trennis ja olen seda salaja ikka seal nõudnud ja hiljem korduvalt klappides kuulanud. Kui sõnadele ja üle võlli vulgaarsele videole mitte tähelepanu pöörata, siis on see parim küte, mis sind hommikul saab käima tõmmata või aitab trenni viimased viis minutit üle elada.

Daft Punk, “Girgio by Moroder”
See Daft Punki lugu hakkas mind saatma ühel Lõuna-Prantsusmaa reisil teatrifestivalile Avignioni. Sõitsime sõpradega Tallinnast läbi Euroopa autoga Vahemere äärde, kimasime kiirteedel ja lasime mureneva noorusel rütmil ja suvesoojusel ennast kanda. See lugu draivib sind läbi elu, viib hallusest heledusse ja naeratab vastu.

Fool’s Garden, “Lemon Tree”
Vahepeale üks lugu noorusest. See oli veel see aeg, kui sai oma lapsepõlvekodu Mustamäe 3-toalise korteri pimedas köögis suruda pea vastu odava raadiovastuvõtja kõlarit ning unistada eesootavast elust. Õues sadas lund ning kaheksanda korruse korteri köögiaknast oli kogu linn nagu peo peal.

Rupert Holmes, “I Don’t Need You”
Ja siis kui ongi kõik, ei olegi vahel vaja endale muud öelda, kui et ma ei vaja sind. Lüüa jalaga lumehunnikuid, kõndida suvaliselt ja sihitult mööda linna ning uskuda, et kõigest on ükskõik. Seni, kuni igatsus tagasi hinge poeb.

Imandra Lake (Tenniscoats rmx), “Ilus aeg”
See laul sobib siia lumisesse sügiselõppu eriti ideaalselt. Imandra Lake looming üldse kõnetab igatsusetundidel väga hästi, aga see remix on eriti südamesse sulav.

Sufjan Stevens, “Mystery of Love”
See laul pärineb filmi “Call Me By Your Name” soundtrackist. Kes on seda filmi näinud, ei kahtle hetkeks ka, miks see lugu peaks siin pleilistis olema. Teistel soovitan lasta sügisel enda südamesse pesa teha ning vaadata seda filmi. Pärast jalutate ka tänaval ning hingate elu.

Lindau Õed, “Suvetuul"
Oh, nii tore, et saab siin lugejatele-kuulajatele igatsusest ja sügisest läbi imbunud muusikat jagada. Lõpetan selle muusikavaliku looga, kus suvelõpp sulatab hinge. Arvestatagu, et iga muusikavalik on praeguses ajahetkes kinni ja homme hommikul teeksin raudselt teistsuguse valiku, aga igatus ja pime sügis on tegelikult ka väga magusalt mõnusad.

1. detsembril MTÜ R.A.A.A.Mi ja Vaba Lava koostöölavastus „TRANSIIT. Peatage muusika“​​​​​​ on dokumentaallavastus Eesti muusikute gastrollidest Nõukogude Liidus, mis tugineb muusikute ja muusikaga seotud inimeste intervjuudel (sh Hardi Volmer, Igor Maasik, Villu Tamme, Anne Veski, Kare Kauks jt). Lavastaja on Dmitri Jegorov (Venemaa), osades on Ivo Uukkivi, Jarek Kasar, Veiko Tubin, Martin Kõiv, Marten Kuningas, Pavel Botsarov ja Steffi Pähn. Esietendusele järgneb kontsert, esinevad Tõnis Mägi, Marju Länik, Jarek Kasar jt koos Estraadiraadioga, konferansjee rollis on Peeter Volkonski.
Rohkem infot leiab siit.

Elina Naani ja Veiko Tubina podcasti "Armastusest" saab aga kuulata siit.