Hetkel Eestis viibiv Vlad Muko osaleb Lasnaidee kogukonnaaktivistide korraldataval LasnaKino filmifestivalil. Reedeõhtuse (23.08) filmiseansi eel räägib Vlad Muko Laagna aias konkursil osalemisest, filmi valmimisest ning ühtlasi näidatakse tema filmi suurel ekraanil.

Valitud lugude kohta ütleb Vlad järgmist:

The Blaze - Territory
Selles loos on jõudu, mida pole võimalik peatada ja ometi on see maheda biidiga. Bändi seni parim muusikavideo, vähemasti minu jaoks, on puhas kinoelamus, mis leiab hetkega tee vaatajani.

Shortparis - Страшно
Minu jaoks astub “Страшно” (“Hirmutav”) üle keele piiride ja uurib universaalseid teemasid. Nende video on kunstiteos, mis räägib iseenda eest.

Arcade Fire - Creature Comfort
Lugu, mis on tulvil energiat ja äratab mu meeled iga kord, kui seda kuulen.

Wiwek & Skrillex - Still in The Cage (Short Film)
Kuulsin Wiwexist esimest korda Camerimage’i filmifestivalil Poolas, mille võistlusprogrammis nende muusikavideo osales. See muusikavideo/lühifilm on tulvil imetabaseid visuaale, jõuline lugu selle taga muudab muusika kuulamise märkimisväärseks kogemuseks.

Ibrahim Maalouf - Red and Black Light
Vaimustav ja meisterlikult teostatud muusika mängib alateadvuse sügavamate tasanditega ja annab mulle alati energiat.

Woodkid - Iron
Ürgsed biidid tekitavad tunde, et see laul on väljaspool meie aega. Lugu tuli välja 2011. aastal, ent nii muusika kui video mõjuvad värske ja uuena. Hoian sellest loost alates neil silma peal, et mitte maha magada järgmist sensatsiooni.

Daniel Spaleniak - Back Home feat. Katarzyna Kowalczyk
Ilus melanhoolne laul rahuliku kitarri saatel, sobib ideaalselt eelootavateks vihmasteks ilmadeks.

KALEO - Vor í Vaglaskógi

Võluvad vokaalid ja kummitama jääv islandi laul, mis jätab sõnatuks. Ka siis, kui sellest sõnagi ei mõista.

Agnes Obelisk - Familiar
Imelise atmosfääriga laul, mille kummituslik vokaal püüdis mu tähelepanu juba aastaid tagasi ja millest ma senini tüdinud ei ole. Meeslauljat pole mõtet otsida, seal kõlab tegelikult madalamaks keeratud Agnese hääl.

Paolo Nutini - Iron Sky

Hämmastav laul šoti lauljalt, kes ühendab sellesse Chaplini kõne 1940. aasta filmist “Suur diktaator”. Sõnum on oluline ka tänasel päeval.