Sonny Rollins – “St Thomas” plaadilt “Saxophone Colossus”
91-aastane elav legend on peaaegu kõigi tõsiseltvõetavate tenorsaksofonistide vaimne isa! Kuulata tasub loomulikult tervet plaati, aga St Thomas, eriti saksofonisoolo, on üks kuulsamaid.

Count Basie Big Band – “Splanky”
Kui ma peaks valima ühe loo maailmas, mis kõige paremini svingib,siis see oleks just see! Kuulake, kui maitsekalt tuttis- (kohas kus kõik koos mängivad) torud (puhkpillid) stiilselt laid back (meelega hilinedes, laisalt) mängivad! Näe, saite tasuta muusikute slängi koolituse ka!

UMO Jazz Orchestra with Michael Brecker – “Invitation”, Live in Helsinki 1995
Ka Brecker on üks minu, ja umbes 135 tuhande muu saksofonisti, iidol. Septembris 1995 olin just kolinud Soome õppima ja see oli esimene kontsert kus ma kuulsin Soome parimat big bandi ja muidugi Michael Breckerit! Mäletan täpselt, et mul jäi hing kinni! Aastaid hiljem, kui Michael juba manala mees oli, avastas ta vend Randy, kes on suurepärane trompetist, selle kontserdi salvestuse ja lasi sellest kohe plaadi teha.

Nils Landgren – “Speak Low” plaadilt „Sentimental journey“
Noh see plaat, see on väga isiklik! Juba aastaid kuulan seda ja ära ei tüdine.
Ilus noh! Ärge üksi kuulake, on oht nutma hakata!

Brecker Brothers – “Straphangin'”
Hahaa, siin juba nutma ei hakka! Brecker Brothersi funk on täiuslik! Väga hea gruuv, lahe, kohati kriipiv harmoonia... Ja siis need soolod! Kõlarid põhja!

Sting – “Fragile”
Popmuusika žanris minu vaieldamatu lemmik! Kadestamisväärselt hea hääl, head lood, head laulusõnad, metsikult hea sound! Väga austan seda meest! (Ps. Loe ka Stingi raamatut!)

Nils Landgren Funk Unit – “You Dig”
Minu lemmik funkmuusik oma surematu bändiga - trombonist Nils Landgren Funk Unit!
Aus ja hea muusika – energiast tulvil! Mitte mingeid küsimusi, ainult vastused!

Rita Ray – „Fool For Loving You“, albumilt “Old Love Will Rust”
Kes veel Rita Ray plaati pole kuulanud, (vinüüli muidugi, aga noh, muud variandid sobivad ka) peab seda kohe tegema, sest see on viimaste aegade üks võimsamaid asju Eesti muusikas! Väga maitsekas, taotluslikult pisut retro kõlaga, tehes kummarduse neile vanadele aegadele, mil muusikas oli kõik päris – ei sämpleid, luupereid, mälupulki, arvuteid, ainult kõva mutt ja ta muusika!

Dee Dee Bridgewater – “Going Down Slow”, plaadilt „Memphis ... Yes, I'm Ready“
Oota, sellest ma ju just rääkisin ju?! Aa, ei, jah, noh igatahes samad sõnad Dee Dee kohta, kuigi tema karjäär on olnud veidi pikem kui Rital, tema esimene sooloalbum ilmus juba 1974. Dee Dee loomingust võin julgelt soovitada kõiki plaate, aga kuna see on kõige värskem, (kuigi kõlapildilt selge naasmine juurte juurde) siis kuulakem esialgu seda kuidas pika karjääri teinud laulja julgeb nüüd ka bluusi laulda!

Lexsoul Dancemachine – “Nu Reality”
Daamid ja härrad – Lexsoul Dancemachine! Jube hea! Esimest korda elus ütlen seda, sest eelistan alati puhast muusikat, aga see siin on väärt! Vaadake videot ka!