Kasutajat ootavad eri tehniliste võimalustega töölauad co-working-töökodades, täisfunktsionaalne metalli- ja puidutöökoda, professionaalne värvikamber ja skulptuuristuudio. Lisaks on Naked Islandis kraanaga varustatud välitööala ning multirakenduseline projektiruum. Ligi 1300-ruutmeetrises töökojahoones hakatakse pakkuma ka koolitusi ja meistriteenust.

Naked Islandi idee sündis 2016. aastal nelja kunstiprofessionaali – Rael Arteli, Flo Kasearu, Bruno Kadaku ja Tõnu Narro – ühise ettevõtmisena, et tõsta kunstivaldkonnas toimuv tootmistegevus täiesti uuele tasemele. Nüüdisaegse töökojakeskkonna loomist ja seadmete soetamist toetab ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) Euroopa regionaalarengu fondist.

Töökojakompleks asub endise Tallinna ehituskeraamika tehase plaaditšehhi kontorihoones aadressil Laevastiku 3, Telliskivi, Põhjala ja Noblessneri lähedal. Tegemist on ajaloolise keraamikatööstuse asukohaga, praegu on Naked Islandi naaber AS Tallinna Tööstuspargid, kes asub seal arendama piirkonda filmilinnakule.

Kunstitootmiskompleks Naked Island Paljassaare alguses panustab oma kohaloluga võimalusse defineerida piirkonna linnaehituslikke arengusuundi loomemajanduse ja kultuuri perspektiivist, olles kasulik koostööpartner läheduses juba tegutsevatele kunsti- ja disainivaldkonna ettevõtetele, näituseasutustele ja showroom'idele.