Kultuuri- ja insipiratsiooni retkel külastatakse Kuldset Templit Kyôtos, kohtutakse mitmete Mishima loomingu tundjate ja spetsialistidega, nende hulgas Kyôto Ülikooli professor ja kirjanik Hr. Atsushi Tanigawa, kirjanduskriitik ja kirjanik Hr. Koichiro Tomioka, kes on kirjutanud kaks raamatut Yukio Mishimast, ning Mishima uurija Hr. Masahiko Shimada.

Kyôtos asuva Kinkakuji templi mahapõletamise intsidendil põhinev Yukio Mishima (1925 - 1970) tuntuim romaan jälgib noore munga ja Kuldse Templi kummalisi suhteid, mis hakkavad hargnema juba peategelase lapsepõlves, mil ta kuuleb isalt lugusid maailma kõige kaunimast asjast. Tempel kogu oma iluga vallutab nooruki meeled, muudab neid, manipuleerib nendega, kord ilmutades end poisile kõige ebasobivamal hetkel, kord jälle hoides kogu oma ilu endale. Painavas meeltesegaduses ei jäägi noorel mungal muud üle, kui enesevabastuse eesmärgil hävitada selle ilu alge.

Helilooja Timo Steiner: "Läheme oma retkel kuulama Kuldse Templi lugu. Lääne inimese jaoks on asjad tihti kas mustad või valged, äärmisel juhul värvilised või pooltoonides. Aga mitte mustad ja valged samaaegselt, ilusad ja mitteilusad samal hetkel. Tempel jutustab lugu kahest ilust. Ühest, mis on täiuslik iseendas, ilu mis on ilu. Ja teisest, mis peab meid võtma oma rüppe ja maailma eest varjama. Mis on nii ilus, et seda saab ainult hävitada."
.
Balletiga „Keres“ saab Eestis viimast korda kohtuda 4. märtsil kell 19 Tallinnas Alexela Kontserdimajas