Minister kinnitas oma käskkirjaga Karusoo teatri direktori kohusetäitjaks üheks aastaks, kandidaadi sobivuse korral pikendatakse tema lepingut aasta möödudes. Konkurss Eesti Draamateatri juhi kohale kukkus läbi 8. juunil, kui ainus kandidaat, kõrgema lavakunstikooli juhataja Ingo Normet ei saanud konkursikomisjonilt piisavalt poolthääli.

Vastavalt seadusele ning kultuuriministri sellekohasele määrusele 1996. aastast on kultuuriministril õigus määrata konkursi ebaõnnestumise korral Eesti Draamateatri direktor ilma konkursita.

Merle Karusoo lõpetas Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavastaja erialal 1976. aastal. Samast aastast on ta vaheaegadega olnud Eesti Muusikaakadeemia kõrgema lavakunstikooli õppejõud. Merle Karusoo on lavastajana töötanud Noorsooteatris ja Eesti Draamateatris.

Karusoo on toonud Eesti teatrisse autentsetel elulugudel põhineva dokumentaaldraama Ïanri. Karusoo tuntumad lavastused on “Popi ja Uhuu”, “Tabamata ime”, “Täieline Eesti Vabariik”, “Kured läinud, kurjad ilmad”.