Raud asub õppima London University of The Artsi kommunikatsiooni kolledžis ajakirjanduse eriala. “Olen õppinud Tartu ülikoolis inglise filoloogiat, aga ei lõpetanud. Selgus, et Londoni ülikoolis arvestatakse ka erialase töö kogemust bakalaureuse astmena ning aastane magistrantuur on seega põhjendatud,” sõnab mees.

Kirjutab lehte edasi

Ehkki Raud kolib Londonisse sügisel, kui õpingud algavad, võtab ta juba selle aasta mais lehetöös aja maha. EPL-iga seotuks jääb ta edasi.

“Ma kirjutan EPL-ile edasi, nii arvamustoimetusele kui ka teistele toimetustele, astun lihtsalt igapäevasest praktilisest lehetööst kõrvale,” lubab Raud. “Kaugdistantsilt kultuuritoimetuse juhtimine ilmselt ei õnnestuks ning tõenäoliselt hakataks varsti kultuuritoimetusele uut juhatajat otsima.”

Õppima mineku korraldab ta oma kulu ja kirjadega. ”Olen piisavalt lodev ja selekteeriv, õppimine distsiplineerib ning paneb asjadega süsteemselt tegelema. Politoloogia- või sotsioloogiadistsipliinid poleks mind nii palju huvitanud kui ajakirjandus,” selgitab Raud.

Londoni juures hindab ta nii keskkonnavahetust kui ka võimalust ingliskeelses sootsiumis õppida. See aitab inglise filoloogia alaseid oskusi lihvida.

Suvel läheb tuurile

“See kommunikatsiooni kolledž viljeleb küllalt palju praktilist tegevust, sellist hands-on õppimist, mis võimaldab praktiseerida briti ajalehtedes,” sõnab ta.

Koos Romi Erlachiga juhitav telesaade “Eesti muusika karikas” saab kevadeks läbi ning teletöö pakkumisi sügishooajaks pole Raud veel kaalunud. “Raadiotööd ma loodan R2-s siiski jätkata,” märgib ajakirjanik Raud. “Kuna ma iga kuu vähemalt korra käin Eestis, siis vahest õnnestub mul neid “Langevarje” ette valmistada.”

Üks põhjus, miks ta aja maha võttis, on see, et ta läheb suvel koos ansambliga Smilers tuurile. Seni punkrockbändides į la Singer-Vinger kitarristina üles astunud Raud tunnistas, et tuuriasjad on küll veel täpsustamisel, aga võimatu pole ka see, et ta laval paar laulu teeb.

“Nüüd peab pojale ka Maci ostma, et temaga Londonist videokonverentse pidada,” ütleb Raud.