Plaadi laulusõnad oled leidnud Runneli, Viidingu, Tungla, Alliksaare, Rummo ja Enno kogudest. Miks on, kui üks sinu kirjutatud tekst välja arvata, tekstid klassikutelt, mitte nüüdisluuletajatelt?
Need tekstid on minu jaoks tähtsad ja minu arvates ajakohased ka tänases päevas. Leelo Tungal oli niivõrd kena, et tekstistas ühe minu laulu. Olin varasemalt koos Dramamamaga salvestanud kaks Leelo tekstidele kirjutatud Andres Valkoneni laulu. Mulle meeldib tema kõnekujundite maailm ja vokaalne stiil. Nüüdisluules olen sorinud ka aga ilmselt mitte piisavalt põhjalikult, et mõni laul ette näidata oleks.

Aapo Ilveselt ega Mait Vaigult sa sõnu ei tellinudki?

Aapo Ilvese ja Mait Vaigu tekstidele on kirjutatud väga palju häid laule. Need mehed mõistavad seda kunsti hästi. Tekstide tellimisele eriti ei mõelnud. Oli paar laulu millest oli raske plaati kokku pannes loobuda. Ühele neist kirjutasin ise teksti ja teisele aitas sõnad kirjutada Leelo Tungal. Ülejäänud laulud on sündinud luuletustest.

Plaadi kõlapilt on raadiosõbralik. Kas sa ei karda, et pikkadele nootide peale hoolikalt valitud täishäälikute laulmise kuulamine on raadiokuulajale vastuvõetavam kui luuletusest iva otsimine?

Selline on lihtsalt minu laulukirjutamise ja laulmise stiil. Ma arvan, et andsin enda praeguse pagasi ja teadmiste najalt parima. Oma lauludes püüan olla emotsionaalselt aus. Suure pingutamise peale pole tekste kunagi lauludeks pressinud, seetõttu pole ma eestikeelseid laule teab mis palju aastate jooksul kirjutanud ka. Laul annab kindlasti luuletusele oma vaatenurga aga samas loodetavasti tekitab ka mõnedes huvi luuletuste vastu .

Mõtlesid plaati tehes ka mingisugusele ideaalolukorrale kus seda kuulata, näiteks mööda maanteed teise linna sõites?
Igal inimesel on omad eelistused, kus ja kuidas ta muusikat kuulab. Minu jaoks on muusika kuulamine kõige nauditavam klapid peas kena ilmaga üksinda looduses jalutades.

Kas võimalikult paljude erinevate muusikutega – näiteks nelja trummariga – koostöö tegemine oli eesmärk omaette? Kui palju need lood plaadil on sinu omad, kui palju panid neile omalt poolt juurde erinevad pillimehed?
See ei olnud eesmärk omaette. Asjad lihtsalt kujunesid niimoodi. Kõikide lugude algseid demosid ja seadeid ette valmistades tekkis ettekujutus, et kes sobiks konkreetset laulu mängima. Mul on olnud au erinevate muusikutega koostööd teha ja kõik keda stuudiosse kutsusin tulid mulle rõõmuga appi. Väga palju häid mõtteid ja soovitusi sain laule salvestades kõikidelt muusikutelt. Tänu sellele on need laulud ka palju rikkamad. Olen kõigile südamest tänulik. Väga palju aitas mind suunata ka Arne Holm kelle juures MusicWorks stuudios kõik need laulud salvestasin. Kui nüüd võrrelda minu sooloalbumit varasemate, bändidega salvestatud plaatidega, siis seadetega tegelesin peamiselt ikka üksinda.

Sooloplaat kipub teinekord jääma õhkuvisatud üksiksoorituseks, plaanid sa ikka järgmised paar aastat selle kavaga ka esineda ja järgmist albumit kokku kirjutada?

Laulan inimestele oma laule hea meelega. Laulude kirjutamine on minu üks suurimaid kirgi ja kindlasti kirjutan ja salvestan muusikat ka edaspidi.