Ühtlasi toimuvad koostöös arhitketuurimuuseumiga ekskursioonid põnevates hoonetes Narva-Jõesuus, kuhu tavaliselt ei pääse. Seekord keskendub ekskursioon muinsuskaitsja ja Narva-Jõesuu arhitektuuri parima asjatundja Madis Tuuderi juhtimisel sealsele kuurortarhitektuurile.

Puhkus on töö
Projekti “Kunstnikud kogudes” raames loovad Aet Ader ja Laur Kaunissaare Narva-Jõesuu Koduloomuuseumisse ekspositsiooni legendaarse puhkusepaiga olevikust – hetkest, mil puhkuseunistus kohtub tööreaalsusega. Koostöös fotokunstnik Diana Tamanega sündis fotoseeria tänastest Narva-Jõesuu spaadest – Noorus, Meresuu ja Narva-Jõesuu Sanatoorium. Koduloomuuseumi kahel verandal, mis ei ole tavapäraselt sellisel kujul külastajatele avatud, eksponeeritakse lisaks fotoseeriale ka objekte kaasaegsest puhkusekultuurist. Näitus avab nii külastajate kui töötajate maailmad ning keskendub aegade-ülesele solidaarsusele, mis meid kõiki töörabamises ja puhkuseihas ühendab.

Spetsiaalselt juubeliaastaks ellu kutsutud EV100 kunstiprogrammi suurprojekt viib kokku kümme kunstnikku kümne (väike)muuseumiga üle Eesti, et tõmmata tähelepanu kultuuripärandile ning pakkuda selle mõtestamiseks ja kaasajaga sidumiseks uusi viise. Projekti raames viibisid kunstnikud kuni kaks nädalat valitud muuseumi juures residentuuris, tutvudes põhjalikumalt selle ajaloo, kogude ning igapäevase toimimisega. Residentuuride tulemuseks on kümme väga erinevat näitust, sekkumist püsiekspositsiooni või kogude uudne tõlgendamine. Kunstnike töötamine kogude või arhiividega on Lääne kaasaegses kunstis küllaltki levinud praktika, kuid Eestis on see esmakordne katse sellise põhjalikkusega luua uusi ühendusi ja sidustada erinevaid kogukondi.

Näitus Narva-Jõesuu Koduloomuuseumis jääb avatuks 24. augustini 2018. Rohkem infot sündmuste kohta ning järgmised avamised leiab

Lisainfo siin ja Facebookis.