Ühtekokku töötab Neeme Järvi hooaja jooksul orkestriga seitse nädalat ja toob välja seitse kava. Hooaja avakontserdiks val­mistab Neeme Järvi ette kava, kuhu kuuluvad juubilar Arvo Pärdi ja Gustav Mahleri teosed. Seda esitatakse Estonia kontserdisaalis kahel päeval, neljapäeval ja reedel ning mõlema saalitäie piletid hakkavad orkestri direktori Andres Siitani sõnul juba otsa saama.

Vaimustav uusaastakontsert

Erilise vaimustusega suhtus Järvi aastavahetuse kontserti, mis koosneb Johann Straussi Peterburis loodud teostest. „Seda, et Johann Strauss andis kahekümne aasta jooksul Peterburi lähedal kontserte, teatakse vähe. Seda teatakse vähe isegi Venemaal. Ta lõi Venemaal ka uusi teoseid, näiteks „Neeva valsi”,” rääkis Järvi.

Ka lubas Järvi tuua aastavahetuse kontserdile erilise esineja – Malaisiast pärit imelapse, pianist Tengku Ahmad Irfani, keda dirigent iseloomustas kui väikest Mozartit. „Ta ei ole mitte klaverit mängiv laps, ta on kunstnik,” sõnas Järvi.

Eesti muusika ja Eesti tutvustamiseks lubas Järvi korraldada ERSO-ga plaadistamisi ja kontserdituure. Vastuseks Klassikaraadio küsimusele, mis teoste plaadistamisest kavatseb Järvi alustada, polnud orkestrijuhil veel nimesid ja teoseid öelda, sest asi olevat alles planeerimisjärgus. Küll aga tõotas ta plaadistamise puhul järgida tasakaalu, et oleks esindatud nii hästi müügiks minev kui ka kõrgekvaliteediline muusika. Mis puutub ERSO kontserdireisidesse, siis Siitani sõnul on saadud kutse 2012. aastaks Jaapanisse ja 2013. aastaks Ameerika Ühendriikidesse.

Ajakirjanike ees esinedes põikas Järvi oma jutuga ka Tallinna ooperi- ja kontserdisaalide valdkonda ning väljendas mitu korda poolehoidu uue ooperimaja ehitamisele.