SL Õhtuleht väidab, et nende andmeil on teater No99 võlg kasvanud miljoni kroonini, kuigi ükski osapool seda ei kinnita.

„Kui mina teaksin, kust SL Õhtuleht oma andmeid saab, vot see oleks tore,” rääkis NO99 tegevjuht Indrek Saar, kelle sõnul piisab vaid hetkeliselt mõttepausist intervjuu ajal, kui sind juba võidakse valesti mõista.

Saar eitab kindlalt miljoni kroonini küündivaid võlgu. 12 miljoni kroonise eelarve juures on paratamatu, et arved tulevad ja lähevad, kuid väide, et oleme miljoniga miinuses, ma ei tea, kust see pärit on, rääkis Saar.

Teatri eelarve on olnud sel aastal pingeline, kuna riigi toetus on poole miljoni krooni võrra sel ja eelmisel aastal vähenenud. Seda vaatamata ministeeriumi lubadustele eelarvet mitte vähendada ning tõsiasjale, et pea kõigil teistel teatritel on riigi toetus tõusnud. Saare sõnul on NO99 suutnud eelarvega tasakaalu jääda vaid tänu heale majandamisele ning sellele, et teatris on käinud etendusi vaatamas loodetust rohkem inimesi.

Teatri käibevahendid ja arved on tegevjuhi sõnade kohaselt tasakaalus. 29. novembri hommikuse seisuga on rahalisi vahendeid suurusjärgus 200 000 krooni ning maksmata arveid 170 000 krooni eest.

Etenduse „Totu Kuul” ärajätmist põhjendab Saar kunstiliste probleemide ja ajanappusega. Raha ja esietenduse edasilükkumise vahele saab tema sõnul siiski filosoofilise seose tekitada, kuna suuremad rahalised võimalused võimaldaksid etenduse valmimisele rohkem aega kulutada.

„Esietenduse ärajätmine on nädal enne esietendust tunduvalt kallim,” selgitas Saar. „Nädal enne on kõik kulutused tehtud.” „Kui oled küpsetanud vorsti, aga ei ole kindel, et see ka süüa sünnib, pole mõtet seda pakkuda.” Etendusele juba pileti ostnud inimestel on võimalus see asendada mõne teise etendusega või pilet tagasi müüa.

Saar ei tea, kuidas 2007. aastal toime tullakse, kuid mõistab, et kultuuriministeeriumis on pingelised ajad ja raha pole kusagilt võtta. „Me püüame kulusid minimeerida ja tuludest maksimumi võtta. Ma ei tea täna, mis on selle (olukorra) lahendus.”