Homme kell 18 avatakse Rüütelkonna hoones noorte kunstnike biennaal. Pealkirja all “Tagajärjed ja ettepanekud” tegeleb suurem rahvusvaheline seltskond lähiminevikus tehtud otsuste tagajärgedega ning püüab ette kujutada arengusuundi tulevikus.

Kunstnikud on näituseprotsessi kaasatud kui aktiivne loominguline jõud, kelle rolliks on analüüsida ja ette kujutada, meenutada ja ettepanekuid teha, uurida ja võib-olla isegi lahendusi pakkuda.

Biennaal koosneb kahest ühes ja samas ruumis hargnevast näitusest. Anneli Porri kureeritud näituseosa huvitub lähiajaloos tihti mahavaikitud, peidetud põrandaalustest või vaigistatud põhjus-tagajärg suhetest, eelkõige juhtumitest, mille plahvatuslik või traagiline tagajärg on seotud rääkimata jätmise, mitteinformeerimise ja puuduliku kommunikatsiooniga. Kunstnikud uurivad, kellele mida räägime, keda kuulame ja mida selle teabega peale hakkame. Tähtsat osa mängib isiklik mälu, võime ja valmidus kommunikatsiooniks nüüdisaegses sootsiumis. Rael Arteli poolt osalema palutud kunstnikud pakuvad oma näituseosas välja võimalusi, kuidas võiks ette kujutada edasiliikumist. Lähtudes tõdemusest, et kogu kunst on poliitiline, on ka erinevad perspektiivid esitatud rohkem või vähem poliitilise prisma kaudu.

“Tagajärjed ja ettepanekud” ei ole suletud teemaderingi ja rangelt paikapandud problemaatikaga näitus, vaid pigem erinevate autoripositsioonide, vaatepunktide, ettepanekute ja arvamustega täidetud avatud struktuur.