Ettevõtmine on ajendatud soovist vastustada viimasel ajal liiga lärmakaks muutunud seisukohta, et tegu on ideoloogiliselt mandunud ja avariiohtliku väärtusetu hoonega, mille võiks maatasa lükata. Nimelt on kinnisvaraarendajad laialt kultiveerinud just sellist seisukohta.

Õnneks on avalik arvamus ja riigivõim seni pooldanud linnahalli renoveerimist, ja seda põhjustel, mis avanevad alles võrdlustes lääne omaaegsete arhitektuurisuundade ja linnaehituslike kontseptsioonidega, millest on praegu Tallinna umbuvas linnaruumis väga puudus.

Moodsa Arhitektuuripärandi Kaitse Ülemaailmse Organisatsiooni (DOCOMOMO) Eesti Komitee esinaine Epp Lankots kinnitab, et linnahalli ainulaadsuseks terves Baltimaade regioonis on tema megastruktuursus. “Tegu on ülejäänud keskkonnast eraldi seisva arhitektuurse kompleksiga, mille keskkond on komponeeritud tema sisse: jäähall, kontserdisaal, keeglisaal, ööklubi. Ansamblisse on hästi sobitatud purskkaevud, hiljem ka kopteri maandumisplatvorm, hoonestikku sulanduvad orgaaniliselt reisilaevade kaid. Oma mitmefunktsionaalsusele ja mastaapsusele vaatamata ei tungi ta agressiivselt linnapilti. Täiesti teistsugune, demokraatlik arhitektuuriideoloogia, mis mõtleb pigem inimestele kui majadele. Seda on Eestile vaja.”

Huvilistel palutakse helistada telefonil 5667 5649 või koguneda eelviidatud aegadel linnahalli treppide juurde.