Kauplus pakub külastajatele kõiki tooteid 10% soodsamalt, Eesti Päevalehe lugejad saavad tänases lehes oleva kupongi ettenäitamisel 15% soodustust. Sündmusele lisab värvi Kunsti-akadeemia noorte autorite rühmituse Puhas Rõõm fotonäitus “Rõõm kõigi, kõik rõõmu eest” avamine.

Kaupluses mängib hea muusika ja pakutakse teed. “Selline üritus peaks pakkuma rõõmu kõigile raamatu- ja muusika-sõpradele. Tore, kui keegi leiab võimaluse siduda omavahel kunst, muusika ning kirjandus,” ütles Eesti Päevalehe raamatu-projekti juht Margus Küppar. “Järjest rohkem näevad Eestis tegutsevad raamatukauplused vaeva, et teha raamatuostmine meeldivaks sündmuseks, ja see on väga positiivne. Torisevate raamatumüüjate ja kõrgete tolmunud riiulite aeg on otsas. Täna ei tohiks raamatukaupluse külastamine inimeste jaoks olla nagu putkast suitsu ostmine – nii inimesed kui ka raamatud väärivad palju enamat. Selline üritus on kindlasti samm edasi ja ma loodan, et see ei jää viimaseks.”

Kaupluse juhataja Kairi Kõrm kinnitas, et sedasorti ettevõtmisest plaanitakse traditsiooni. Seni on sarnaseid ostuõhtuid tehtud kahel korral, praktiliselt ilma reklaamita ja ainult kindlat seltskonda teavitades. Nüüd on plaanis laieneda.

“Suuri rahvahorde me ei oota ega tahagi, sest kauplus on ju väike,” ütles Kõrm. “Samas tahame anda võimaluse inimestele, kellel pole aega töö ajal poes käia. Reede õhtu on see aeg, mil inimesed ostavad oma sõpradele-tuttavatele kingitusi. Miks mitte seda võimalust kasutada?”