CSO peadirigendi valimiskomitee otsus oli üksmeelne ning Paavo Järviga (37) sõlmiti nelja-aastane tööleping. Järvist saab 105-aastase orkestri 12. juht.

Järvi nimetas suureks auks olla nii pika traditsiooniga, ameerika muusikaelus olulise orkestri juht. "Vaatan eelolevatele koos-

tööaastatele suurte ootustega," lisas ta. Järvi juhatab avahooajal tosinat kont-serti 24-osalisest nädalalõppude kont-sertsarjast.

"Järvi on andekas dirigent ja kirglik muusik, noor euroopa juurtega ameeriklane, kel on ülemaailmne töökogemus. Ühtaegu on ta karismaatiline liider," ütles CSO juhatuse esimees Peter

Strange Strange.

Järvi võtab üle tänavu 14. hooaega orkestrit juhatava Jesús López-Cobosi töö. Detsembris 1998 teatas López-Cobos orkestri juhatusele, et ei taotle lepingu pikendamist ning nõustus jääma peadirigendiks septembrini 2001, kuni leitakse uus juht.

Veebruaris 1999 loodi uue peadirigendi valimiskomitee, mis kogus arvamusi nii orkestrilt kui ka publikult.

López-Cobos ütles, et on oma mantlipärijaga väga rahul. "Juba siis, kui ma kutsusin Järvi esimest korda külalisdirigendiks, leidsin, et ta on ideaalne orkestrit üle võtma ja mõtlesin oma ametiaja lõpetamisele."

Järvi debüüt orkestri ees oli veebruaris 1999, sellest ajast on ta orkestrit juhatanud kahel korral. Järvi juhatatud kontserdid pälvisid kiidusõnu nii patroonidelt kui ka kriitikutelt.

Oma põlvkonna ühe nõutuima dirigendina on Paavo Järvi olnud nii Stockholmi Kuningliku Filharmoonia kui ka Birminghami Sümfooniaorkestri esikülalisdirigent. Tänaseks on vabakutselisel dirigendil seljataga uhke nimekiri orkestritest, mida ta on juhatanud: New Yorgi, San Francisco, Philadelphia, Londoni, Tokio, Berliini sümfooniaorkestrid.

Tallinnas sündinud Paavo Järvi sai muusikahariduse Tallinna Muusikakeskkoolis. Kui Järvide perekond 1979. aastal emigreerus, oli Paavo 17-aastane. Saanud põhjaliku dirigendihariduse USA-s, tegi Paavo Järvi kogenud dirigendiks ennekõike töö Euroopas. Ta läbimurre kodulinnas New Yorgis, ameerika tippor-kestrite ees on tulnud paari viimase hooajaga.