44-aastane eestlasest dirigent asub praeguse peadirigendi Christophe Eschenbachi järel ametisse 2010.aasta septembris, teatas kultuuriministeerium.


Paavo Järvi leping näeb ette 14 töönädalat, 28 kontserti Pariisis ja turneedel ühes hooajas. 1967.a. loodud OP seitsmenda peadirigendina lisandub Paavo Järvi nimi väärikasse dirigentide nimistusse: Charles Munch, Herbert von Karajan, sir Georg Solti, Daniel Barenboim, Semyon Bychkov ja Cristoph Eschenbach.

„Ma olen äärmiselt rõõmus, et saan asuda OP peadirigendi kohale ajal, mil orkestri praegune resideerumine Pleyeli saalis ja tema tulevane residents loodavas Pariisi Filharmoonias annavad meile võimaluse oma tegevust laiendada ja alustada uue etapiga orkestri ajaloos. Tegu on suurepärase orkestriga, kelle mängijad on andekad ning pühendunud” ütles Paavo Järvi nimetamise järgselt.

„Oleme väga rahul, et Paavo Järvi asub peadirigendi kohale hooajast 2010/2011. Keemia orkestrantide ja Paavo Järvi vahel oli kohene, alates tema esimesest kontserdist orkestri ees 2004. aastal. Olen kindel, et nad suudavad ühiselt ehitada orkestrile ambitsioonika tuleviku” lisas Georges-François Hirsch.

Eile astus Paavo Järvi üles Orchestre de Paris’ ees Pariisi Pleyeli saalis, juhatades Sibeliuse viiulikontserti (solistiks Lisa Batiashvili) ja Shostakovitshi 7. sümfooniat. Täna esitatakse sama kava Caenis.