13. novembril etendub Wolfgang Amadeus Mozarti ooper "Röövimine serailist". Eestis on ooper tuntud "Haaremiröövi" pealkirja all. Kaasakiskuv lugu kahe armunud inimese seiklustest ettearvamatus 18. sajandi Türgis. Kõnelaule esitatakse ooperis vene keeles, aariaid aga saksa keeles venekeelsete tiitritega. Mozarti töö ooperi kallal langes ajaliselt kokku tema abiellumisega Constanze Weberiga. See oli kõige õnnelikum periood Mozarti elus, mis kajastus ka muusikas.

Vaatamata sellele, et "Haaremirööv" on tõeline meistriteos oma suurepäraste aariate, vaimukate ansamblite ning "türgi muusika" eksootikaga, on see lõbus ooper harv külaline teatrilaval.

Mõlemad näidendid on eestikeelsete tiitritega.

Corneville’i kellad

Teatri lõi ooperilavastaja Juri Aleksandrov 1987. aastal. Vaatamata perioodi raskustele leidis teater, mis oli esialgselt mõeldud loomelaborina, kohe oma koha Peterburi teatri- ja muusikamaailmas kui "elus ooperiteater". Peterburi Kammerooperis teevad kaasa mitte ainult Peterburgi N. Rimski-Korsakovi nimelise konservatooriumi vilistlased vaid ka teatri juhi Juri Aleksandrovi noored andekad näitlejad mujalt Venemaalt.