The Boondocks

„USB”

Hinne: 4

Pärnu poiste bänd The Boondocks lööb enda värske LP-ga muusikatööstuse ukse julgelt lahti. Plaadilt „USB” kumab vastu küll natuke lemmikbändide iidolikultust, ent The Boondocksi debüüt mõjub siiski pigem väärika kummardusena 1990-ndate indie-rokile, grungele ja moodsale bluusirokile. „USB” on kui muusikaviktoriin: iga käänaku taga on mõni uus kild intertekstuaalsust, mõni terav sündikäik või uus riff, mis nagu meenutaks midagi, aga ei meenuta ka. Tulemuseks on põnev mitmemarjakompott, mis on poiste noorust arvestades üllatavalt targa käega kokku keedetud.

Eleen Änilane


R&B

Banks

„Goddess”

Hinne: 3.5

Los Angelese kuldkõri Jillian Banksi debüütalbum on järjekordne saadetis uue R&B kantsist, mis toetub varasemast süngematele elektroonilistele põhjadele ja tooremale vokaalile. Peale vokaali on toored ka Banksi esikplaadi emotsioonid: noorukese lauljatari kähedalt nurruv hääl etendab jäämäe tippu, taustal kesköötundi lööv sügav bass ja tume elektro annavad aga aimu kasvavast pingest. Võrreldes Banksi võitluskaaslase, äsja debüteerinud FKA twigsiga kõlab „Goddess” siiski veidi turvaliselt ja staatiliselt. Seetõttu talle pool punkti vähem.

Eleen Änilane

R&B

Ariana Grande

„My Everything”

Hinne: 3

Stsenaarium on kuidagi tuttav: Nickelodeoni staarihakatisest saab poplaulja, kuna ta on salvestanud YouTube’i keskonda paar kaverit ja jääb nendega plaadifirma bossile silma. Tagajärjeks juba teine Billboardi number üks album. Kaasprodutsent on Max Martin. Ariana muusikat saab ilmselgelt kõige paremini iseloomustada sõnadega urban-pop ja R&B. Neiu enda sõnul eristub ta oma kolleegidest selle poolest, et ei paista silma väljakutsuva riietuse ja käitumisega. Eks me kolmanda plaadi tulles saame näha.

Kristo Koppel