Aidi Valliku näidend „Päikese kodu“ on kirjutatud just Pokumaale, st silmas pidades pokukalendrit, mille järgi 24. detsember on Soojade soovide päev.

Sellest tulenevalt kutsub pokupere detsembrit Soojade soovide ajaks ning toomapäeva paiku on looduse ringkäiku arvestades igati paslik küsida, et kuhu see päike ikkagi aasta lõpul kaob?

Lavastaja Jaan Willem Sibul: „Etendus "Päikese kodu" on huvitav töö mitmes mõttes. Eesti rahvapärimustest teatakse legendi kadunud päikesest üpris vähe ja seetõttu oli tore, et kirjanik Aidi Vallik võttis kätte ja kirjutas selle põhjal lastenäidendi. Tänu etendusele, kus kasutame Edgar Valteri tegelaskujusid, sain ka ise tuttavamaks tema loodud pokude maailmaga.“

Pokumaa perenaine Nele Hendrikson peab oluliseks, et lastele mõeldud etendustest saaksid oma elamuse kätte ka suured. „Me täiskasvanutena näeme seal kindlasti teisi asju ja kujundeid; see ongi see väärtuslik äratundmine. Tähtsad asjad on lihtsad!“

„Saime mängugraafiku sättida nõnda, et saame mõlemas linnas anda ka 1-2 õhtust etendust, nii et pered saaksid koos tulla. Loodan, et see on hea pakkumine – ehk isegi kingiidee – kõigile neile, kel kommertsjõuludest villand, kuid kelle jaoks Pokumaale sõit oleks liiga suur ettevõtmine“ reedab Hendrikson oma salaplaani.

Etenduse kestus on umbes 40 minutit. Piletid on eelmüügis.

ETENDUSED TALLINNAS Kammerteatris (Vabriku 12)

Esmaspäeval, 10. detsembril kell 10.00, 11.30, 13.00 ja kell 18.00
Teisipäeval, 11. detsembril kell 10.00, 11.30 ja 13.00

ETENDUSED TARTUS Saksa Kultuuri Instituudis (Kastani 1)

Pühapäeval, 16. detsembril kell 15.00, 17.00,
Esmaspäeval, 17. detsembril kell 10.00, 11.30, 13.00 ja kell 18.00
Teisipäeval, 18. detsembril kell 10.00, 11.30 ja 13.00

Näitlejatena teevad kaasa Karl Edgar Tammi, Merle Jalakas ja Peeter Volkonski.

Lavastaja on Jaan Willem Sibul Vanemuise teatrist, teksti autor laste- ja noorsookirjanikuna tuntud Aidi Vallik, originaalmuusika on etendusele kirjutanud Toomas Lunge ja kunstniku töö teeb ära Ele Krusell.

Rahaliselt toetab Pokumaa lavastuse gastrollile minekut Eesti Kultiuurkapital.

Etendus "Päikese kodu" pajatab loo väikesest poisist nimega Kaur, kes ühel päeval avastab, et päike on kuhugi kadunud. Poisi järjest nukramaks muutuvat meelt kasutab ära Vanatühi, kes aga õnneks siiski pole ainus, kes päikese kohta midagi täpsemat teab... Nii algab seiklus, mis viib poisi metsa ning juhatab õnneks hiljem veidi targemana ka koju tagasi.