Politsei on X noorte laulu- ja tantsupeo ajal suuremas valmis-olekus ning kaasab 35 000 osalejaga suurüritusel turvalisuse, avaliku korra ja liiklusohutuse tagamiseks lisajõude.

“Senine harjumus, et laulu- ja tantsupeoliste majutuskohtades täidavad valvuri ülesandeid täisvarustuses politseinikud, on riigi raha äärmiselt ebaotstarbekas kasutamine,” selgitas politseipeadirektor Raivo Aeg. “Kui panna politseinikud majutuskohtades valvama osalejate asju ning hoidma noorte seas korda, langeb avalik turvalisus nii laulu- ja tantsupeol kui ka terves linnas.”

Kõige kulukam võimalus

Peadirektori kinnitusel on politsei kasutamine objektide valveks kõige kulukam võimalus ning tähendab otseselt turvalisuse vähenemist ürituse ajal. “Majutuskohtade valveteenuse lahendamiseks on eri variante, näiteks sõlmib üldkorraldaja lepingu mõne turvafirmaga või kaasatakse valvureid laulu- ja tantsupeol osalejate saatjate seast,” ütles Aeg.

Politsei teeb laulu- ja tantsupeol turvalisuse ning liiklusohutuse tagamiseks aktiivselt koos-tööd laulupeo korraldaja Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse, selle palgatud turvafirma ning pääste- ja meditsiiniteenistustega. Samuti on politsei plaaninud kasutada avaliku korra tagamiseks lisajõude peo rongkäigu ajal, laulupeol Tallinna lauluväljakul ja tantsupeol Kalevi staadionil.

Peoliste majutuskohad on lisatud täiendavate politseitoimkondade patrullmarsruutidesse ning majutatavatele korraldatakse preventsiooninõustamisi, et nad oskaks vältida kuriteo ohvriks langemist ja liikleks Tallinnas ohutult.