Popkuningat ja veerevaid kive näinud eesti publiku ette jõuab uus pärl 13. ja 14. detsembril

Kuu aega enne viiulivirtuoos Vanessa-Mae esinemist Tallinna Linnahallis, jõuab eelsoojendusena selle nädala lõpul plaadipoodidesse Vanessa-Mae neljas stuudioalbum igihalja Vivaldi “Aastaaegadega”. Novembri viimastel päevadel esilinastub kinos Sõprus Disney multifilm “Mulan”, milles samuti kõlab Vanessa-Mae viiulimuusika. Vanessa-Mae eelmine kontserttuur “Red Hot Tour” ja tänavune “Storm On World Tour” tõestavad, et Vanessa-Mae kontserdid pole üksnes kinnitus imepärasest viiuliandest, vaid sama hiilgavast laulu- ja tantsuoskusest.

Torm tantsupoistega

“Storm”-kontsert algab tantsunumbriga, kus koos Vanessaga on laval tantsupoisid nagu õigele popitarile kohane.

Pealtnäha tundub keeruline laulda, mööda lava ringi tantsida ning samas võtta välja keerulisi noote viiulil. Vanessa on aga tuntud maksimalistina, kes ei põlga tugevat trenni ning pikki harjutustunde viiuliga. Samasugust täpsust nõuab ta ka oma taustamuusikutelt, keda noor boss oskab vajaduse korral nööri mööda käima panna. Maailmatuuril “Red Hot” esines Vanessa-Mae oma tantsijate ja muusikutega 250 linnas 35 riigis. Kontserdid kestsid keskeltläbi kolm tundi.

“Storm”-kontserti on nähtud juba Kremli Punasel väljakul, Pekingis, Lõuna-Aafrikas, Mehhikos ja Euroopas. Aprillis andis Vanessa-Mae neli kontserti rahvuskaaslastele Hiinas. Kümme etteastet ootas staari kodus Inglismaal, viisteist kontserti andis Vanessa üksnes Saksamaal jne.

·õu nii kõrvale kui ka silmale

Visuaalselt tõotab Vanessa-Mae kontsert tulla sama atraktiivne nagu meie publik on näinud popikuninga ja veerevate kivide kontsertidel.

Sisekontsert seab loomulikult oma piirid, kuid tormi kontseptsioonile ülesehitatud ‰õu pakub uudsust nii silmale kui ka kõrvale. Võimas muusika, valgusemäng ja dekoratsioonid peaksid publikusse süstima tubli tormiannuse.

Vanessa-Mae mängib kontserdil nii elektriviiulit kui ka klassikalist Guadagnini pilli. Suvisel Euroopa “Stormi”-kontsertidel demonstreeris täht ka oma pianistivõimeid, mängides paari loo avaakorde klaveril. Staari saadab ansambel, kuhu kuuluvad kaks klahvpillimängijat, kaks taustalauljat, kaks kitarristi, trummar, bassimängija jt. Muusikaline menüü kõigub klassikast reagge’, jazzi, rocki ning tehnoni.

Vanessa-Mae esimene etteaste Baltikumis on 9. detsembril Vilniuse spordihallis, järgmisel päeval, 10. detsembril on Vanessa Läti pealinnas Riias. Päev pärast Tallinna Linnahalli kontserte 13. ja 14. detsembril esineb Vanessa “Storm”-tuuriga teist korda Venemaal, seekord Peterburi spordihallis.