Pille Lukini Millipilli on iga toll usutav vahva väikene tüdruk Tõnu Raadiku laulud jäävad koduteele ümiseda. Siiski tundub, et tulemus on tubli keskmine lastetükk, ent mitte see teatriskäik, mis lastele elu lõpuni meelde jääb. Nagu siinkirjutajale kunagine Noorsooteatri "Mary Poppins", mille lavastas samuti Kaarel Kilvet.

"Millipilli" on niruvõitu näidend. Seiklusrikas lauludega puzzlemäng – nii määratleb kavaleht. Miks ka mitte puzzlevormiga lapsi teatriga harjutada. Ent pole lugu, mida mängida. On vaid sketid.

Lähe pole paha. Enne etendust saavad lapsed uudistada teatri fuajees ringi vuhisevat väikest auruvedurit. Laval näitab Rongijuht (Tõnu Aav) hakatuseks pilti auruvedurist, mille tükid on ammu laiali kantud. Millipilli otsustab need tükid kokku otsida.

Edasi läheb, nagu taolistes kunstmuinasjuttudes ikka. Millipilli õpetlikud seiklused viivad ta kokku erinevaid veidraid inimomadusi esindavate tegelastega. Kõigekeelajast ja pentsikutest pedagoogidest kohtlaste sõjaväelaste ja kosmonautideni välja.

Lastele mängimine on suurtele näitlejatele alati pähkel. "Millipillis" tuleb näitlejatel rööbiti ka oma nukulised vasted elama ja suhtlema panna. Üks näitleja otsis veel küll kole abitult silmsidet oma kolleegidega ja lohistas nukku nagu soolikat enda järel.

Paremini said hakkama need, kes oma lapsepõlvele lähemal. Pille Lukin ja Tiit Sukk olid lapsi mängides loomulikud. Sulev Teppart oli kõige värvikam.

Pille Lukin võiks igati jätkata Elina Reinoldi Ronja ja Ülle Lichtfeldti Pipi uhket rida. Kahju, et Draamateater valis vaid "Millipilli".

Rainer Hachfeld ja Volker Ludwig

"RONGIJUHT JA MILLIPILLI"

Lavastaja: Kaarel Kilvet

Kunstnik: Hardi Volmer

Helilooja: Tõnu Raadik

Osades: Pille Lukin, Tiit Sukk, Tõnu Aav, Sulev Teppart, Kaie Mihkelson, Mari Lill

Draamateatris 3. Oktoobril