„Kade lehm ja tige lumehang“ on Markus Saksatammele iseloomulikult humoorikas ja fantaasiarohke. Autori sõnul sai ta innustust Eno Raua koostatud ja 1969. aastal ilmunud lasteraamatust „Kirju-Mirju" ning nii said raamatukaante vahele samamoodi luuletused ja lühikesed lood. Katrin Erlichi illustratsioonid on detailirohked ja mängulised ning pakuvad lugemise kõrval samavõrra avastamisrõõmu. Raamatut saab laenata Keskraamatukogu raamatukogudest ning lugeda ka e-raamatuna Lastelehel või e-raamatukogus Overdrive.

Alates 2007. aastast on Tallinna Keskraamatukogu igal aastal kirjastanud ühe uue lasteraamatu, mille saavad kingiks kõik Tallinna munitsipaal-, riigi- ja erakoolide õpilased sõltumata koolis kasutatavast õppekeelest. Nii on I klassi kinkeraamatute sarjas varasemalt ilmunud „Tohuvabohu“ (autor Kadri Hinrikus, illustreerija Anne Pikkov), „Kooliraamat“ (autor Indrek Koff, illustreerija Marja-Liisa Plats), „Härra Klaasi pöörane muuseum“ (autor Kairi Look, illustreerija Marge Nelk), „Kuukassi koerused kosmoses“ (Joonas Sildre, Elina Sildre), „Kõik on kõige targemad“ (autor Contra, illustreerija Ulla Saar), „Armando“ (autor Mika Keränen, illustreerija Kertu Sillaste), „Suvevaheaeg koolis” (autor Kätlin Vainola, illustreerija Kertu Sillaste), Jaanus Vaiksoo „Onu Heino väike pere” (autor Jaanus Vaiksoo, illustreerija Kertu Sillaste), „Väike puu ja rändur kuu” (autor Ülle Kütsen, illustreerija Kertu Sillaste). Sarjas on välja antud ka kolm laste omaloomingut sisaldavat raamatut „Omad jutud“. Sarjas ilmunud raamatuid saab lugeda Lastelehelt.

Raamatu „Kade lehm ja tige lumehang“ esitlus toimub 29. oktoobril kell 11 veebiplatvormil Google Meet. Esitlusel räägivad Markus Saksatamm ja Katrin Ehrlich raamatu sünniloost ning lõbusa üllatusetteaste teevad Lastemuuseum Miiamilla töötajad. Esitlusel osaleb üks esimene klass igast Tallinna linnaosast.