Milliseid raamatuid raamatupoe "raamatumerest" lastele lugemiseks valida? Tänapäeva laps tahab ainult uut, visuaalselt dünaamilist huvitavat lugu, sest on harjunud filmiliku sündmustikuga. Informatsiooniväli, milles laps elab, on teistsugune kui varem, info tarbimise tempo on kiirem. Mida teha?

Neil ja veel paljudel teistel teemadel arutleb koos saatejuht Kristi Helmega ajakirja Täheke peatoimetaja Ilona Martson.

Saate teises osas panevad saatejuht ja külaline mõlemad ritta viis lasteraamatut, mis on nende jaoks olnud olulised. Mainitud saavad Astrid Lindgreni "Väike Tjorven, Pootsman ja Mooses", Annie Schmidt'i "Viplala", Otfried Preussleri "Krabat", aga ka "uutest tulijatest" mitte nii traditsiooniline Ene Ergma "Kosmos. Küsimused ja vastused maailmaruumist huvilisele lapsele". Milliseid soovitusi veel jagati, saab siis kuulda taskuhäälingust.

Rubriigis "Loe ennast õnnelikuks" tuleb aga külla Ekspress Meedia sotsiaalmeedia toimetaja Jan-Matthias Mandri, kes räägib teosest, mis on talle viimasel ajal suure lugemiselamuse pakkunud.

Ettepanekuid uuteks ning täiendusi ja vastuväiteid senistele edetabelitele ootame aadressil raamatud@delfi.ee.

Kuula „Lappaja” saateid aadressil tasku.delfi.ee/lappaja.