Iga kontsert näitab ühe pilli teekonda tänapäeva, seetõttu on ka esitajaid enamasti mitu. Näiteks homsel, "Hispaania legendi" kontserdil esindab klassikalist kitarri Heiki Mätlik ja jazzkitarri Weekend Guitar Trio.

Ainukordsust lisab Tallinna Filharmoonia korraldatud õhtutele selleks puhuks kirjutatud eesti helilooja uudisteos. See näitab klassikakava taustal, kuhu on pilli teekond jõudnud.

Sarja avakontserdil esit-leb Mätlik oma uut plaati "Hispaania legend". Tervituseks ootavad publikut Hispaania veini pokaalid, mille hind on juba pileti sees.

3. novembri kontserdi kava on "Rändamine" ja pilliks "hääl". Lauljad Moonika Sutt ja Villu Valdmaa tulevad läbi kahe sajandi eesti-saksa metsa ja rännuteemaliste laulude tänasesse.

17. novembri kava "Arlekiin" toob publiku ette kolm noort pillimeest ja Pariisist Tallinna tulnud helilooja Helena Tulve. Pillid on klarnet ja saksofon, tee klassikast jazzini.

Jõulukuul on kaks kava. 8. detsembril puhastab end ja publikut tänapäeva dissoneerivatest helidest läbi klassika tagurpidi selginenud jõulumeeleolusse Rein Rannap. Sarja lõpetavad Tallinna Brass ja Hedvig Hanson. Nende "Jõulumeeleolu barokist soulini" pakub algul pidulikku puhkpilliansambli muusikat ja lõpuks lauljanna ning ansambli soulilikke töötlusi jõululauludest.