Prokofjevi ooper „Armastus kolme apelsini vastu” on 20. sajandi vene helilooja nägemus itaalia improvisatsioonilisest maskikomöödiast commedia dell’arte’st. Carlo Gozzi 1761. aastal ilmunud sürrealistliku ja fantaasiarohke näidendi põhjal kirjutas Prokofjev ise libreto teosele, milles põimuvad maagia, komöödia ja satiir.

Lavastaja Bertman on oma käega ooperile veel värve juurde lisanud. „Tahtsin teha lavastuse, mis oleks nagu vitamiin, tuua Põhja-Euroopa külma kliimasse päikest, energiat, fantaasiat ...” nõnda kirjeldab oma taotlusi lavastaja.

Laupäeva õhtul tuleb näitamisele otsesalvestus, mis võeti koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga üles ooperi esietendusel 2010. aasta jaanuaris. Lavastuse kunstnikud on Igor Nežnõi ja Tatjana Tulubjeva, osades Priit Volmer, Mart Madiste, Helen Lokuta, Jassi Zahharov jpt.

Teatriõhtule kohaselt algab etendus laupäeval kell 19 ja jääb järele vaadatavaks üheks nädalaks. Etendus on eesti keeles ja publikule tasuta, Facebooki kontot vaatamiseks omama ei pea. Etendust saab näha veebilehel.

Lavastusest on võimalik lähemalt lugeda Estonia kodulehel.