Kerri Kotta on muusikateoreetik ja helilooja, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia muusikateooria professor. Ta on mitmete publikatsioonide peatoimetaja ning erialaühingute juht. Kotta volitused rahvusooperi nõukogus kestavad 5. maini 2022.

Rahvusooper Estonia nõukogu esimees Arne Mikk esitas 2. juulil nõukogu koosolekul palve esimehe kohalt taandumiseks, uueks nõukogu esimeheks valiti ühehäälselt Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia rektor Ivari Ilja.

Estonia nõukogusse kuuluvad lisaks Ivari Iljale kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits, riigikogu liige Urve Tiidus, haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets, riigikogu liige Helle-Moonika Helme, rahandusministeeriumi esindaja Kaie Koskaru-Nelk, Eesti Teatriliidu liige Riina Viiding, Eesti Heliloojate Liidu liige René Eespere, Estonia Seltsi liige Mart Mikk ja riigikogu liige Enn Eesmaa.

22. juunil ilmus Eesti Ekspressis artikkel, kus kümmekond endist ja praegust töötajat räägivad, kuidas Estonia teatri juht Aivar Mäe (60) on aastaid naiskolleege alandanud, teinud kohatuid seksuaalseid kommentaare ning käperdama kippunud.